Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Výborný třešňový koláč

0.0
Výborný třešňový koláč

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky (může být i polohrubá, 1 - 2 žloutky, 250 ml vlažného mléka, půl kostky čerstvých kvasnic (20 g), 200 ml oleje, špetka soli, 2 PL cukru krupice.

Postup přípravy

Nejdříve si vždy udělám kvásek. Odliji část mléka, přidám 1 ML cukru, rozdrobím kvasnice a přisypu trochu mouky, aby mi vzniklo řiďounké těstíčko - tohle bude kvásek. Zbytek mléka naliji do nerezové mísy, přidám špetku soli, olej, zbývající cukr a dám to celé na sporák trošku ohřát. Zkouším prstem, aby to nebylo horké. Potom mísu přendám na pracovní desku a přisypávám zbývající mouku, žloutky, a již vykynulý kvásek. Vše důkladně propracuji, až se mi dělají se bublinky, pak je těsto dobře propracováno a můžeme jej přikrýt čistou utěrkou a dát na teplé místo kynout. Těsto nesmí být moc husté, protože by se nám špatně roztahovalo na plechu. Než mi těsto nakyne, připravím si plechy (já z tohoto množství udělám vždy 2 plechy), vymažu je tukem. Těsto si rozdělím na dvě poloviny. Každou polovinu dám na plech a rukama roztáhnu po celé ploše plechu. Pokladu vypeckovanýma třešněma nebo jakýmkoliv ovocem, které zrovna mám a celé posypu hustě posypkou. Dám péci do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut. Záleží na troubě, jak komu peče. Takže hlídat!!!, aby se nám nepřipálily okraje. Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a pak už jenom krájíme a baštíme. Je moc dobrá.
Posypku si dělám já takto: Na 1 plech = 5 PL hladké mouky(nebo polohrubé) + 5 PL mletého cukru + 5 PL rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku. Takže na 2 plechy = 2x toto množství a propracujeme.

Před posypáním

Již celý posypán posyprkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie