Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Třešňová žemlovka

0.0
Třešňová žemlovka

Potřebné ingredience

9 žemlí, 750 ml mléka, 80 g másla, 2 žloutky, 60 g cukru, 50 g rozinek, 50 g oříšků, 3 bílky na sníh, 750 g třešní, 1 vanilkový cukr, 30 g tuku na vymazání

Postup přípravy

Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, polijeme teplým mlékem a necháme máčet. Zvlášť si umícháme máslo, cukr a žloutky. Do umíchaného přidáme máčené žemle, rozinky, oříšky a nakonec tuhý sníh z bílků. Pekáčekl vymažeme tukem, polovinu hmoty rozetřeme, poklademe třešněmi, posypeme vanilkovým cukrem a na ně rozetřeme druhý díl hmoty. Zvolna pečeme do zlatova.

celý pekáček

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KatkaS. 12. 6. 2009, 12:31
Ráďo, (Y) (Y) (Y) žemlovku milujem, ale třešňová ;-) ;-) ;-) to by mě nenapadlo. Určitě vyzkoušíme (jidlo) určitě to bude mňamka (clamp) (clamp) (clamp)
*poule* 12. 6. 2009, 15:25
@KatkaS. Kačí a co teprve meruňková!!! ;-) Po té by jsme se (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Je dobrounká, i když pracná - hlavně to odpeckovávání třešní....... 8-|Ale já už týden nedělám nic jiného :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie