(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Žemlovka
Potřebné ingredience
5 - 6 starších rohlíků, mléko, 1 tvaroh, 1/2 uvařeného pudinku, 2 - 3 jablka, hrozinky, vanilkový cukr, skořicový cukr, cukr moučka nebo krystal, 1 - 2 vejce
Postup přípravy
Uvaříme si pudink, který smícháme s tvarohem, dle chuti ochutíme. Zapékací mísu vymažeme a vysypeme např. strouhankou a skládáme vedle sebe kolečka rohlíků, které jsme namočili v mléce. Na tuto vrstvu dáme vrstvu tvarohu, pak nakrájená nebo nastrouhaná jablka, posypeme hrozinkami, skořicovým cukrem. Pak zase vrstvíme: rohlíky, tvaroh, jablka, poslední vrstva jsou rohlíky. Přelijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéct do trouby asi na 30 minut. Hotovou žemlovku můžeme posypat moučkovým cukrem polít rozpuštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
U Kratochvilky
(upraveno)
22. 9. 2014, 15:58
Výborný nápad s pudinkem, po upečení byl sice trochu řidčí, ale chuťově zajímavé a výborné.. Bezva obměna mého oblíbeného jídla Moc jsem si pochutnala
mitulkaf
(upraveno)
21. 4. 2012, 15:08
Více receptů najdete na http://martininakuchyne.blogspot.com/