Žemlovka(zemlbába)

Potřebné ingredience
měkký tvaroh, cukru, 3 vejce, rohlíky(toust.chleby,veka), 500ml mléka, tuk na vymazání, (rozinky-já nedávám), jablka, skořicový cukr, citr. nebo pom. kůru. Množství ingredienví záleží na velikosti zapékací mísy.
Postup přípravy
Rohlíky pokrájíme na 1/4. Mléko a 2 vejce rozšleháme vidličkou a pečivo v něm namáčíme a necháme nasáknout.Na dno pekáče, vymazaného tukem, rozprostřeme plátky housek, pokryjeme je tvarohem,jablky a opět plátky housek, tvarohem a jablky.
Jestli chcete na vrchu mít sníh,žloutky oddělte od bílků.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.

2xměkký tvaroh, cukr, 3 vejce,12 rohlíků(toust.chleby,veka), 500ml mléka, tuk na vymazání, (rozinky-nedávám), 6 jablk, skořicový cukr, citr. nebo pom. kůru.

Tvarohy rozmícháme s cukrem a 1 vejcem, přidáme kůru( rozinky-já nedávám) a vše promícháme.

Jablka oloupeme, nastrouháme a posypeme skořicovým cukrem a promícháme.

Mléko a 2 vejce rozšleháme vidličkou .

Rohlíky pokrájíme na 1/4 a namáčímev mléce.Na dno pekáče, vymazaného tukem, rozprostřeme plátky housek.

Pečivo pokryjeme tvarohem,jablky a opakujeme.

Jestli chcete na vrchu mít sníh,žloutky oddělte od bílků.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.

Upečeno.

*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






























