Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Žemlovka

0.0
Žemlovka

Potřebné ingredience

bílé pečivo (vánočka, houska, toustový chleba), mléko, vejce, cukr + vanilka, máslo, rozinky, jablka, skořice

Postup přípravy

Vejce rozmícháme v mléce, mírně osladíme a přidáme vanilku, ve směsi namáčíme plátky pečiva, které skládáme do pekáčku vymazaného máslem. Na vrstvu pečiva dáme nakrájená jablka, rozinky, posypeme cukrem, skořicí a polijeme rozpuštěným máslem. Dáme druhou vrstvu namočeného pečiva, pokapeme máslem. Pečeme na 180 - 200°C dozlatova. Podáváme posypané skořicí, moučkovým cukrem a pokapané máslem.

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie