Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

DORT ZE KYSANÉ SMETANY

0.0
DORT ZE KYSANÉ SMETANY

Potřebné ingredience

Ingredience: hustá zakysaná smetana - 3 kelímky, piškoty - 1 balíček, vanilkový cukr - 2 balíčky na ozdobu: šlehačka a ovoce poleva: pudinkový prášek - 1 balíček, voda - 1/2 l, mražené maliny 1 - 2 misek, cukr krupice - 2 lžíce

Postup přípravy

Ahoj děvčata, začínají maliny tak posílám jeden recept, je to výborné.

Ovocný dortík ze zakysané smetany určitě znáte, ale nabízím vám trochu jinou variantu tohoto svěžího dezertu.

Postup přípravy receptu:

Dezert budeme připravovat do dortové formy nebo lze i do obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím nižší bude dort.

Na dno formy narovnáme piškoty. Vanilkový cukr rozdělíme do kelímků se zakysanou smetanou a se smetanou promícháme. Obsah všech kelímků navrstvíme na piškoty. Celý povrch smetany poklademe ještě jednou vrstvou piškotů. Takto připravené dáme do lednice a pustíme se do přípravy malinového pudinku (viz. Dezert z mražených malin).

Do necelého půllitru vody nasypeme mražené maliny, přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k malinám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Uvařený malinový pudink nalijeme na připravený a trochu vychlazený smetanový základ. Nemusíme se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí.

Ovocný smetanový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Pokud jsme dezert připravili ráno, stačí vydržet do večera.

Dobrou chuť
Lea

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 12. 6. 2009, 11:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie