(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Borůvková buchta ze zakysané smetany

Potřebné ingredience
170g másla
170g cukru krupice
3 velká vejce
220g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
4 lžíce zakysané smetany
200g borůvek (mimo borůvkovou sezónu používám mražené)
Postup přípravy
máslo, cukr a celá vejce utřeme (já to dělám v robotu, ale když je máslo hodně změklé, jde to dobře i v míse vařečkou), přidáme mouku a prášek do pečiva - je to hodně husté, pak do hmoty vetřeme kysanou smetanu a borůvky (ty opatrně, když jsou čerstvé, snadno se rozmačkají a pak je celá hmota fialová, mražené tam dávám hned z mrazáku a tak se nerozmačkají)
dáme do vymazané a vysypané formy (já mám o průměru 26 cm - to je na tuhle dávku těsta asi příliš velká, lepší je, pokud máte, použít formu cca o průměru 22 cm)
pečeme při 180°C asi 50 minut - zkoušejte špejlí, v naší velké formě je to pečené mnohem rychleji :)
recept není můj, mám ho z Apetitu, tam ještě dávají "polevu" z 200g tvarohu, 100g cukru moučka a asi 4 lžic kysané smetany, navrch posypou borůvkami - také jsem to zkoušela, ale je to dost sladké a děti to moc neoslovilo, mají raději samotnou buchtu
dáme do vymazané a vysypané formy (já mám o průměru 26 cm - to je na tuhle dávku těsta asi příliš velká, lepší je, pokud máte, použít formu cca o průměru 22 cm)
pečeme při 180°C asi 50 minut - zkoušejte špejlí, v naší velké formě je to pečené mnohem rychleji :)
recept není můj, mám ho z Apetitu, tam ještě dávají "polevu" z 200g tvarohu, 100g cukru moučka a asi 4 lžic kysané smetany, navrch posypou borůvkami - také jsem to zkoušela, ale je to dost sladké a děti to moc neoslovilo, mají raději samotnou buchtu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Oxford_Boutique
(upraveno)
15. 6. 2010, 16:43
Vyborna i samotna, bez boruvek
muz nesnasi v buchtach ovoce


nahlásit

Klaris
(upraveno)
3. 9. 2009, 19:58







nahlásit