Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

CITRONOVÁ BÁBOVKA

0.0
CITRONOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

SurovinyTěsto: 5 vajec 200 g moučkového cukru šťáva a nastrouhaná kůra z 1 ½ citrónu 200 g hladké mouky 1 pudinkový prášek s citrónovou příchutí ½ prášku do pečiva ½ sklenice vody Poleva: 200 g moučkového cukru 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce vařící vody 1 lžička oleje

Postup přípravy

PostupZ bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a postupně jeden žloutek za druhým. Do dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou š´távu, vodu a potom mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto nalijeme do formy na bábovku, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi při 170 stupních C.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy na mřížku a necháme zchladnout. Poté ji polijeme citrónovou polevou. Na vrchu můžeme ozdobit spirálkami citrónové kůry nebo kousky kandované citrónové nebo pomerančové kůry.
Příprava polevy: moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej a umícháme hustou a lesklou polevu.
Poznámka:

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koblizecek 13. 10. 2010, 19:57
Tuhle babovku delam taky jen v ni neni ten citronovy pudink.Je moc dobra.
bongio (upraveno) 13. 10. 2010, 23:54
jE TO MNAM MNAM DÁMY.TAK NAPIŠTE JAK SE VÁM POVEDLA.JSTE ŠIKULKY,TAK DO TOHO. (pl) (pl) (pl) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie