Pečený hermelín s tymiánem
Potřebné ingredience
4 ks Hermelín \\r\\n(Kolečka) \\r\\n4 ks Žampiony \\r\\n(Středně velké) \\r\\n1 špetka Tymián \\r\\n1 lžíce Rostlinný olej \\r\\n1 ks Citron \\r\\n Sůl \\r\\n1 lžíce Petrželka \\r\\n4 ks Hlávkový salát \\r\\n(Listy na ozdobu)
Postup přípravy
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry osolíme, posypeme tymiánem a…
Rumové koblihy
Potřebné ingredience
50 g Máslo 40 g Moučkový cukr 4 ks Žloutek 1 ks Vanilkový cukr (Balíček) 1 lžíce Citrónová šťáva 1 lžíce Rum 1/4 l Mléko 1 lžíce Cukr 30 g Droždí 500 g Hladká mouka 1/2 lžíce Sůl 1 lžíce Tuk (Na smažení) 1 sklenice Jahodová marmeláda Na vál 5 lžíce Hladká mouka (Na vál) Na posypání 1 lžíce Vanilkový cukr
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.
Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí,…
Dršťková polévka grand
Potřebné ingredience
Ingredience 2 Cibule 10 Česnek 1 Mrkev 1 Petržel 1/4 ks Celer 100 g Sádlo 1 šálek Hladká mouka Majoránka Pepř Kmín Sůl 500 g Dršťky 2 kostka Masox 4 lžička Paprika - sladká
Postup přípravy
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další…
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Potřebné ingredience
Ingredience: 180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa) 1 lžíce másla 3 vejce, bílky a žloutky odděleně 2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu cukr na přislazení
Postup přípravy
Příprava jídla
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.
Pak…
Risotto
Potřebné ingredience
* 50 g másla * 1 nasekaná cibule * 325g rýže * 150 ml suchého bílého vína * 900ml čerstvého horkého vývaru * sůl a pepř * 4 lžičky jemně strouhaného parmezánu
Postup přípravy
Příprava:
1. Rozpusťte asi dvě třetiny másla v široké mělké pánvi. Osmahněte cibulku dozlatova. Přidejte rýži a za stálého míchání prohřejte asi 2 - 3 minuty.
2. Přilijte…
Klasická pesto omáčka
Potřebné ingredience
50g čerstvých bazalkových listů * 1-2 stroužky česneku * 3 lžičky piniových oříšků * 120ml olivového oleje * 50g čerstvě nastrouhaného parmezánu
Postup přípravy
Příprava:
1. Bazalku, piniové oříšky a česnek vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná směs.
2. Do směsi přimíchejte olivový olej a vymixujte do téměř hladké směsi.…
Bylinkovo-rajčatová bruschetta
Potřebné ingredience
Bylinkovo-rajčatová bruschetta předkrm * 450g zralých nakrájených rajčat * 1 lžíce čerstvě nasekané bazalky * 1 lžíce čerstvě nasekané majoránky * 1lžíce čerstvě nasekané petrželové natě * 2 stroužky česneku, jemně nasekat * 1lžíce balsamikového octa * 1 lžíce olivového oleje * 1 lžička limetové nebo citrónové šťávy * sůl a černý pepř * 8 x 2.5cm tlusté opečené plátky bagety
Postup přípravy
Příprava:
1. Rajčata, bylinky, ocet, olej a limetovou šťávu dejte do velké mísy, ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
2. Rozmístěte opečené bagety na talíř a na každou…
CITRONOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
SurovinyTěsto: 5 vajec 200 g moučkového cukru šťáva a nastrouhaná kůra z 1 ½ citrónu 200 g hladké mouky 1 pudinkový prášek s citrónovou příchutí ½ prášku do pečiva ½ sklenice vody Poleva: 200 g moučkového cukru 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce vařící vody 1 lžička oleje
Postup přípravy
PostupZ bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a postupně jeden žloutek za druhým. Do dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou š´távu, vodu a potom mouku promíchanou…