Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Pečený hermelín s tymiánem

Pečený hermelín s tymiánem

Potřebné ingredience

4 ks Hermelín \\r\\n(Kolečka) \\r\\n4 ks Žampiony \\r\\n(Středně velké) \\r\\n1 špetka Tymián \\r\\n1 lžíce Rostlinný olej \\r\\n1 ks Citron \\r\\n Sůl \\r\\n1 lžíce Petrželka \\r\\n4 ks Hlávkový salát \\r\\n(Listy na ozdobu)

Postup přípravy

Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry osolíme, posypeme tymiánem a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rumové koblihy

Rumové koblihy

Potřebné ingredience

50 g Máslo 40 g Moučkový cukr 4 ks Žloutek 1 ks Vanilkový cukr (Balíček) 1 lžíce Citrónová šťáva 1 lžíce Rum 1/4 l Mléko 1 lžíce Cukr 30 g Droždí 500 g Hladká mouka 1/2 lžíce Sůl 1 lžíce Tuk (Na smažení) 1 sklenice Jahodová marmeláda Na vál 5 lžíce Hladká mouka (Na vál) Na posypání 1 lžíce Vanilkový cukr

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.


Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Potřebné ingredience

Ingredience 2 Cibule 10 Česnek 1 Mrkev 1 Petržel 1/4 ks Celer 100 g Sádlo 1 šálek Hladká mouka Majoránka Pepř Kmín Sůl 500 g Dršťky 2 kostka Masox 4 lžička Paprika - sladká

Postup přípravy

Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Potřebné ingredience

Ingredience: 180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa) 1 lžíce másla 3 vejce, bílky a žloutky odděleně 2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu cukr na přislazení

Postup přípravy

Příprava jídla
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.

Pak…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Risotto

Risotto

Potřebné ingredience

* 50 g másla * 1 nasekaná cibule * 325g rýže * 150 ml suchého bílého vína * 900ml čerstvého horkého vývaru * sůl a pepř * 4 lžičky jemně strouhaného parmezánu

Postup přípravy

Příprava:
1. Rozpusťte asi dvě třetiny másla v široké mělké pánvi. Osmahněte cibulku dozlatova. Přidejte rýži a za stálého míchání prohřejte asi 2 - 3 minuty.
2. Přilijte…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Klasická pesto omáčka

Klasická pesto omáčka

Potřebné ingredience

50g čerstvých bazalkových listů * 1-2 stroužky česneku * 3 lžičky piniových oříšků * 120ml olivového oleje * 50g čerstvě nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy

Příprava:
1. Bazalku, piniové oříšky a česnek vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná směs.
2. Do směsi přimíchejte olivový olej a vymixujte do téměř hladké směsi.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bylinkovo-rajčatová bruschetta

Bylinkovo-rajčatová bruschetta

Potřebné ingredience

Bylinkovo-rajčatová bruschetta předkrm * 450g zralých nakrájených rajčat * 1 lžíce čerstvě nasekané bazalky * 1 lžíce čerstvě nasekané majoránky * 1lžíce čerstvě nasekané petrželové natě * 2 stroužky česneku, jemně nasekat * 1lžíce balsamikového octa * 1 lžíce olivového oleje * 1 lžička limetové nebo citrónové šťávy * sůl a černý pepř * 8 x 2.5cm tlusté opečené plátky bagety

Postup přípravy

Příprava:
1. Rajčata, bylinky, ocet, olej a limetovou šťávu dejte do velké mísy, ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
2. Rozmístěte opečené bagety na talíř a na každou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
CITRONOVÁ BÁBOVKA

CITRONOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

SurovinyTěsto: 5 vajec 200 g moučkového cukru šťáva a nastrouhaná kůra z 1 ½ citrónu 200 g hladké mouky 1 pudinkový prášek s citrónovou příchutí ½ prášku do pečiva ½ sklenice vody Poleva: 200 g moučkového cukru 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce vařící vody 1 lžička oleje

Postup přípravy

PostupZ bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a postupně jeden žloutek za druhým. Do dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou š´távu, vodu a potom mouku promíchanou…

Zobrazit více...

Kategorie