Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rumové koblihy

0.0
Rumové koblihy

Potřebné ingredience

50 g Máslo 40 g Moučkový cukr 4 ks Žloutek 1 ks Vanilkový cukr (Balíček) 1 lžíce Citrónová šťáva 1 lžíce Rum 1/4 l Mléko 1 lžíce Cukr 30 g Droždí 500 g Hladká mouka 1/2 lžíce Sůl 1 lžíce Tuk (Na smažení) 1 sklenice Jahodová marmeláda Na vál 5 lžíce Hladká mouka (Na vál) Na posypání 1 lžíce Vanilkový cukr

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum.


Do 100 ml teplého mléka, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.


Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme řidší těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.


Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu.


Z druhé půlky vykrájíme kolečka, která položíme na náplň. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo, a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout.


Rozpálíme tuk a koblihy v něm usmažíme dozlatova. Upečené koblihy necháme okpapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.

PĚKNĚ VYKRÁJET TŘEBA SKLENIČKOU

ZABALÍME.
MNAM

USMAŽÍME,PO VYKYNUTÍ,A ŠUP NA TALÍŘ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koblizecek 27. 11. 2010, 19:11
NENI TE SOLI MOC??
bongio 24. 11. 2010, 8:54
(pl) (zajic) (zajic) (drink)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie