Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

ČESKÉ KOBLIHY

0.0
ČESKÉ KOBLIHY

Potřebné ingredience

250ml mléka, 30-35g droždí, 80g moučkového cukru, 400g hrubé mouky, 100g hladké mouky, 60g másla nebo rostlinného tuku, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, špetka soli, marmeláda na naplnění, tuk na smažení, moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Ve 100ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Změklý tuk utřeme se zbylým cukrem, postupně přidáváme žloutky, prosátou mouku, rum, kvásek, sůl a se zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.
Z těsta rozválíme plát asi 8 mm silný. Na polovině plátu naznačíme tvořítkem kroužky a do jejich středu dáme lžičku marmelády a přikryjeme druhou polovinou těsta. Kolem vyvýšených míst náplně těsto přimáčkneme, aby se oba pláty dobře spojily a potom tvořítkem koblihy vykrojíme. Necháme je 15-20 minut kynout.
V hlubší pánvi rozehřejeme tuk, koblihy peroutkou oprášíme od mouky a vrchní stranou dolů je vložíme do tuku. Smažíme je po obou stranách (první stranu pod pokličkou, aby pára koblihy nafoukla, pak bez pokoličky) Usmažené koblihy pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

damami 24. 2. 2011, 10:43
Dělala jsem je a jsou vynikající, všem moc doporučuji (Y) (D) (D)
Sudecci 2. 3. 2011, 19:25
@damami Děkuji, jsem ráda, že chutnaly. Já používám malé vykrajovátko na Vánoční cukroví, tak z nich máme jednohubky :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie