Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
DÁNSKÝ PEKÁČEK

DÁNSKÝ PEKÁČEK

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 1 středně velký pórek (jen bílá část), sůl, 4 vepřové kotlety, mletý pepř, špetka sladké mleté papriky, 2 lžíce oleje, máslo na vyazání a strouhanka na vysypání zapékací mísy, 250g sterilovaných žampionů, 3 větší rajčata, 200ml smetany, 100g ementálu.

Postup přípravy

Na másle osmahneme nakrájený pórek, osolíme a odložíme. Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme, okořeníme a na oleji zprudka opečeme. Pekáček vytřeme zbylým máslem, vysypeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
PESTRÁ POMAZÁNKA

PESTRÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

50g pomazánkového másla, 50g jemného tvarohu (žervé nebo lučina), 2 vejce uvařená natvrdo, 50g šunky, 1/2 menší mrkve, 2-3 ředkvičky, sůl, 1 lžička hořčice, pažitka.

Postup přípravy

Pomazánkové máslo rozetřeme s tvarohem, přidáme najemno nastrouhaná vejce, nadrobno nasekanou šunku, nastrouhanou mrkev a ředkvičky.
Ochutíme solí, hořčicí a nakrájenou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY - DOPORUČUJI!!!

BOLOŇSKÉ ŠPAGETY - DOPORUČUJI!!!

Potřebné ingredience

20g hub, 2 lžíce oleje, 100g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 2 stroužky česneku, 250g mletého hovězího masa, 100ml červeného vína, 1 větší rajský protlak, sůl, mletý pepř, 1 lžička majoránky, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 200-250ml vývaru, 400g špaget. Dle chuti 50g parmazánu nebo čedaru na posypání.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme kostičky slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer, houby, prolisovaný česnek a podusíme.
K zelenině přidáme mleté maso a osmahneme.…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
DĚTSKÁ BOWLE

DĚTSKÁ BOWLE

Potřebné ingredience

(4-5 sklenic) 1 pomeranč nebo 2 mandarinky, 1 jablko, trochu červeného rybízu, 1 kiwi, cukr podle chuti, šťáva z 1 citronu, 1 litr ovocného čaje.

Postup přípravy

Do džbánku dáme nakrájené ovoce, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a necháme asi půl hodiny rozležet.
Dolijeme vychlazeným čajem a plníme do vyšších sklenic. Podáváme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÝ KRÉM S JAHODAMI

JOGURTOVÝ KRÉM S JAHODAMI

Potřebné ingredience

1 šlehačka v prášku a mléko podle návodu na obalu, 300g bílého jogurtu, 200-250g jahod

Postup přípravy

šlehačku v prášku zalijeme mlékem a ušleháme.
Větší část jahod nadrobno nakrájíme a se šlehačkou je lehceč vmícháme do jogurtu. Ozdobíme jahodami a podáváme dobře vychlazené.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ČESKÉ KOBLIHY

ČESKÉ KOBLIHY

Potřebné ingredience

250ml mléka, 30-35g droždí, 80g moučkového cukru, 400g hrubé mouky, 100g hladké mouky, 60g másla nebo rostlinného tuku, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, špetka soli, marmeláda na naplnění, tuk na smažení, moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Ve 100ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Změklý tuk utřeme se zbylým cukrem, postupně přidáváme žloutky, prosátou mouku, rum,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
LEDOVÉ KAKAO

LEDOVÉ KAKAO

Potřebné ingredience

Na 2 sklenice: 250ml mléka, 2 lžíce instantního kakaa, 1/4 polárkového dortu, šlehačka a nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

Mléko, kakao, polárkový dort rozmixujeme.
Nalijeme do vysokých sklenic, ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Místo šlehačky můžeme ozdobit kopečkem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"SVÍČKOVÁ" OMÁČKA

"SVÍČKOVÁ" OMÁČKA

Potřebné ingredience

1 cibule, 2 lžíce másla, 150g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1-2 lžíce hladké mouky, 500ml vývaru (nejlépe hovězí), 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, citron, cukr, sůl.

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, doplníme nakrájenou zeleninou a osmahneme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání opražíme. Postupně přiléváme studený vývar, přidáme koření a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELNICE

ZELNICE

Potřebné ingredience

250g kysaného zelí, 1,5l vody, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 kostka masového bujonu (nejlépe hovězí), 2-3 brambory, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé mleté papriky, 1-2 klobásy (nejlépe dunajské)

Postup přípravy

Kysané zelí pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem a bujonovou kostkou. Asi po 20ti minutách přidáme na kostky nakrájené brambory.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka se zeleninou

Vajíčková pomazánka se zeleninou

Potřebné ingredience

Terezčina oblíbená. Moc dobrá :-) 50g másla, 100g Lučiny, 2 vejce uvařená natvrdo, 100g zeleniny (ředkvička, paprika,pórek a hrášek), sůl.

Postup přípravy

Máslo utřeme s tvarohem do pěny. Přidáme nadrobno nakrájená vejce, nahrubo nastrouhané ředkvičky, hrášek, nudličky papriky, pórek a osolíme.

Zobrazit více...

Kategorie