Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Dršťková polévka grand

0.0
Dršťková polévka grand

Potřebné ingredience

Ingredience 2 Cibule 10 Česnek 1 Mrkev 1 Petržel 1/4 ks Celer 100 g Sádlo 1 šálek Hladká mouka Majoránka Pepř Kmín Sůl 500 g Dršťky 2 kostka Masox 4 lžička Paprika - sladká

Postup přípravy

Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu.


Poté dršťky vyndáme a nakrájíme na nudličky. Dršťky dáme vařit do většího hrnce do třetí čisté vody a vaříme další zhruba dvě hodiny. Než se dršťky uvaří doměkka, zatím na sádle do sklovita osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a mouku (dle potřeby). Tento základ pak zalijeme odstátým vývarem z masoxu a důkladně rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky.


To vše necháme opět přijít k varu a poté přidáme do vody k nakrájeným dršťkám. Poté přidáme na jemném struhadle nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a povaříme další zhruba 1/4 hodinu. Ke konci vaření polévku dle chuti okořeníme, přidáme rozetřený česnek a osolíme. Dle potřeby můžeme polévku ještě zahustit jíškou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

borůvky 23. 3. 2012, 18:00
Tak jsem dnes dělala dršťkovou podle Vašeho receptu a musím vyseknout poklonu, moc dobrá. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
dojinek 16. 7. 2011, 8:19
Super (Y) je moc dobrá já dělala v tlakáči a do hodiny byla polévka na stole (H)
Bubalka 24. 11. 2010, 21:39
já ji vařím často, většinou z 5 kg drštěk, ale vařím je v papiňáku, je to do hodiny uvařené a výborné.
bongio 24. 11. 2010, 8:46
(pl) (koule) vzpomínka NA BABIČKU. JE VÝBORNÁ. (B)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie