(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Klasická pesto omáčka
Potřebné ingredience
50g čerstvých bazalkových listů * 1-2 stroužky česneku * 3 lžičky piniových oříšků * 120ml olivového oleje * 50g čerstvě nastrouhaného parmezánu
Postup přípravy
Příprava:
1. Bazalku, piniové oříšky a česnek vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná směs.
2. Do směsi přimíchejte olivový olej a vymixujte do téměř hladké směsi.
3. Přimíchejte parmezán a uchovejte v těsné nádobě v chladu k použití.
Pesto velmi dobře poslouží jako příloha zeleniny nebo těstovin.
1. Bazalku, piniové oříšky a česnek vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná směs.
2. Do směsi přimíchejte olivový olej a vymixujte do téměř hladké směsi.
3. Přimíchejte parmezán a uchovejte v těsné nádobě v chladu k použití.
Pesto velmi dobře poslouží jako příloha zeleniny nebo těstovin.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hannnah
(upraveno)
22. 9. 2012, 16:00
Kde prosím kupujete piniové oříšky? Já je nesehnala. Děkuji
Zuzanah1
(upraveno)
14. 10. 2010, 21:26
Miluju těstoviny s pestem a parmezánem. Letos jsem byla v Itálii a měli jsme "domácí" pesto. Zkuste nemixovat do hladké kaše, kousky oříšků a větší kousky bazalky jsou výborné. Místo piniových oříšků dáváme vlašáky.
bongio
(upraveno)
15. 10. 2010, 8:05
@Zuzanah1
zkusím s těmi vlašáky.může bým zajímavější
bongio
(upraveno)
15. 10. 2010, 8:05
@Zuzanah1
zkusím s těmi vlašáky.může bým zajímavější
bongio
(upraveno)
14. 10. 2010, 16:42