Kulatý americký dýňový koláč

Potřebné ingredience
do kulaté formy průměr 26 cm - 250 g hladké mouky * 100 g tuku na pečení * špetka soli * cca 4 lžíce studené vody ************** dýňová náplň - 300 g dýňové dužiny (jakékoli, hokaido nebo nějaké jiné, rozdíl je jen ve výsledné barvě) * 150 g cukru * vanilkový cukr * 1 lžička skořice * půl lžičky mletého zázvoru * půl lžičky tlučeného hřebíčku * 2 vejce * 1 vanilkový pudink (originální recept říká 150 g sušeného mléka, ale to jsem neměla, a myslím, že to s pudinkem bylo lepší) * 100 ml mléka *************
Postup přípravy
pak uděláme těsto - smícháme vidličkou ingredience kromě vody, pak po lžících přidáváme vodu, až je těsto vláčné a vytvoříme z něj kouli. vyválíme na cca 3 mm, dáme do formy, aby byla celá vystlaná včetně boků.
a v míse smícháme ostatní ingredience, které nalijeme na těsto ve formě - těsto se nepředpéká!!!
pečeme na 180 stupňů cca 45 minut, až náplň ztuhne.
Je výborný, bohužel jsem nestihla vyfotit, byl hned fuč.
do náplně nebo nahoru můžete přidat ořechy, místo bílého cukru dát hnědý, místo bílé mouky do těsta celozrnnou, nebo do něj přidat lžíci cukru, protože základní těsto je úplně bez chuti.. fantazii se meze nekladou:-) četla jsem i recept se sušenými meruňkami
recept mám z kuchařky amerických receptů.

řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu









