(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

Potřebné ingredience
uvařené fazole, cibule, 2 lžíce hrášku, sojová omáčka TAMARI, vinný ocet.
Rýže celozrnná
na salát: 2 větší mrkve, olivový olej, Tamari sojová omáčka, citr, šťáva
4 větší listy zelí, kmín, sůl
Postup přípravy
rýži si uvaříme dle zakladního receptu.
Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca 15 minut. Poté přidáme ocet, Tamari omáčku a zahustíme MAIZENOU.
Mrkev si nastrouháme a orestujeme na oleji, poté zakápneme Tamari omáčkou a citr. šťávou
Plátky zelí si nakrájíme na nudličky, podlejem vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tamari a Shoyu
Japonská sojová omáčka Shoyu (šoju) se dostala do Evropy již v 17. století, kdy tato zvláštní, tmavá tekutina doputovala až do královské kuchyně Ludvíka XV. Od té soby si Japonská sojová omáčka zajistila svou charakteristickou vůní, slano-nasládlou jemnou chutí mezinárodní uznání jako univerzální delikátní koření. Sojová omáčka Shoyu je vyrobena ze sojových bobů a pšenice, zatímco sojová omáčka Tamari je vyrobena pouze ze sóji a vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa. Tyto suroviny podléhají dlouhodobému fermentačnímu procesu ve dřevěných sudech. Přírodní fermentace, nebo-li kvašení má řadu kladných účinků na organismus. Vznikají při něm enzymy, které mají příznivý vliv na trávení a přispívají k lepšímu využití živin z potravy. Při výrobě těchto pravých sojových omáček se nepoužívají žádná barviva, konzervační látky ani zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných sojových omáčkách.
Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca 15 minut. Poté přidáme ocet, Tamari omáčku a zahustíme MAIZENOU.
Mrkev si nastrouháme a orestujeme na oleji, poté zakápneme Tamari omáčkou a citr. šťávou
Plátky zelí si nakrájíme na nudličky, podlejem vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tamari a Shoyu
Japonská sojová omáčka Shoyu (šoju) se dostala do Evropy již v 17. století, kdy tato zvláštní, tmavá tekutina doputovala až do královské kuchyně Ludvíka XV. Od té soby si Japonská sojová omáčka zajistila svou charakteristickou vůní, slano-nasládlou jemnou chutí mezinárodní uznání jako univerzální delikátní koření. Sojová omáčka Shoyu je vyrobena ze sojových bobů a pšenice, zatímco sojová omáčka Tamari je vyrobena pouze ze sóji a vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa. Tyto suroviny podléhají dlouhodobému fermentačnímu procesu ve dřevěných sudech. Přírodní fermentace, nebo-li kvašení má řadu kladných účinků na organismus. Vznikají při něm enzymy, které mají příznivý vliv na trávení a přispívají k lepšímu využití živin z potravy. Při výrobě těchto pravých sojových omáček se nepoužívají žádná barviva, konzervační látky ani zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných sojových omáčkách.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé