Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Rychlá a krásně vláčná jablečná buchta s rumovo-cukrovou polevou

0.0
Rychlá a krásně vláčná jablečná buchta s rumovo-cukrovou polevou

Potřebné ingredience

Tento recept mám moc ráda, je rychlý, jenom smíchat a upéct. Buchta je hned krásně vláčná - jak díky jablkům, tak díky vsáklé polevě.

Postup přípravy

Na těsto - 5 vajec, 40 dkg hrubé mouky, 30 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 2 velké lžíce kakaa, 3/4 - 1kg nahrubo nasekaných (nastrouhaných) jablek, dávám od oka - čím víc, tím je vláčnější.

Na polevu - 15 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, malý panák rumu (ale nemusí být)

Všechny suroviny na těsto smícháme a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Peču cca na 180°C, dokud nevyběhne. Pak vyzkouším špejlí, jestli už je hotová.

Mezitím vedle v kastrůlku rozehřeju a metličkou smíchám máslo s cukrem (a ev. rumem) a tuto polevu naleju na horkou buchtu, kterou před tím propíchám vidličkou, aby se poleva hezky vcucla. Nechte vychladnout a krájejte.

Dobrou chuť!

smíchané suroviny na těsto

nalijeme na plech vyložený pečícím papírem

připravíme si máslo a cukr k rozpuštění

rozpuštěné máslo s cukrem, přilitý rum

nalijeme na propíchanou horkou buchtu

na řezu

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MikyJana 21. 9. 2014, 18:40
Dnes jsem pekla...mám doma hromadu padaných jablek a musím říct, že je vynikající!!! (clamp) :-) (radost)
Vanusak 21. 9. 2014, 20:09
@MikyJana Jano, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo! (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie