(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Rychlá a krásně vláčná jablečná buchta s rumovo-cukrovou polevou
Potřebné ingredience
Tento recept mám moc ráda, je rychlý, jenom smíchat a upéct. Buchta je hned krásně vláčná - jak díky jablkům, tak díky vsáklé polevě.
Postup přípravy
Na těsto - 5 vajec, 40 dkg hrubé mouky, 30 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 2 velké lžíce kakaa, 3/4 - 1kg nahrubo nasekaných (nastrouhaných) jablek, dávám od oka - čím víc, tím je vláčnější.
Na polevu - 15 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, malý panák rumu (ale nemusí být)
Všechny suroviny na těsto smícháme a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Peču cca na 180°C, dokud nevyběhne. Pak vyzkouším špejlí, jestli už je hotová.
Mezitím vedle v kastrůlku rozehřeju a metličkou smíchám máslo s cukrem (a ev. rumem) a tuto polevu naleju na horkou buchtu, kterou před tím propíchám vidličkou, aby se poleva hezky vcucla. Nechte vychladnout a krájejte.
Dobrou chuť!
Na polevu - 15 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, malý panák rumu (ale nemusí být)
Všechny suroviny na těsto smícháme a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Peču cca na 180°C, dokud nevyběhne. Pak vyzkouším špejlí, jestli už je hotová.
Mezitím vedle v kastrůlku rozehřeju a metličkou smíchám máslo s cukrem (a ev. rumem) a tuto polevu naleju na horkou buchtu, kterou před tím propíchám vidličkou, aby se poleva hezky vcucla. Nechte vychladnout a krájejte.
Dobrou chuť!
smíchané suroviny na těsto
nalijeme na plech vyložený pečícím papírem
připravíme si máslo a cukr k rozpuštění
rozpuštěné máslo s cukrem, přilitý rum
nalijeme na propíchanou horkou buchtu
na řezu
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MikyJana
(upraveno)
21. 9. 2014, 18:40
Dnes jsem pekla...mám doma hromadu padaných jablek a musím říct, že je vynikající!!!
Vanusak
(upraveno)
21. 9. 2014, 20:09
@MikyJana
Jano, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo!