Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ořechovo-jablečné řezy s karobovou polevou

0.0
Ořechovo-jablečné řezy s karobovou polevou

Potřebné ingredience

Na plech (23*23cm): TĚSTO: 500 g nahrubo strouhaných jablek, 200 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g curu krupice (část lze nahradit vanilkovým), 80 ml oleje, 40 g sekaných ořechů, 30 g rozinek, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, (špetka kardamomu), rybízový džem na potření ******* KRÉM: 100 g másla (pro odlehčení lze přidat i tvaroh), 60 g moučkového cukru, 40 g strouhaných ořechů, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu ******* KAROBOVÁ POLEVA: 1 šálek sojového mléka, 5 lžic karobu, 1 - 2 lžíce medu, 1 lžíce másla, trochu Solamylu na zahuštění

Postup přípravy

Jablka, ořechy, rozinky, cukr, vejce a olej promícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Menší plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a pečeme asi 30 min. při 160 °C.

Máslo a cukr vyšleháme do pěny, zašleháme žloutek, mleté ořechy a nakonec kakao a rum.

Upečený korpus necháme zcela vychladnout, vodorovně prokrojíme, namažeme džemem, potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinu. Povrch pocákáme karobovou polevou (sojové mléko zahřejeme, za stálého míchání přidáme karob, chvíli mícháme a pak odstavíme, vmícháme med, máslo a dle potřeby zahustíme Solamylem). Hotové řezy uložíme do lednice a po ztuhnutí krájíme na kostky.


Pozn.: Karob (neboli "svatojánský chléb") je náhražka kakaa. Obsahuje více vápníku a až o 70 % méně tuku než obyčejné kakao. Neobsahuje alergeny. Je k dostání v prodejnách zdravé výživy buď jako světlý či tmavý prášek. Vyrábí se z něho také karobové tyčinky, dražé, čokolády nebo pomazánky.

Upečený korpus vodorovně rozřízneme a potřeme džemem

Naneseme ořechový krém...

Přiklpíme druhou polovinou korpusu a ozdobně pocákáme polevou

Zbylo ještě na muffinky :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 21. 3. 2017, 8:12
(Y)
viktori 25. 10. 2009, 22:49
|:o)Tohle ,musím skusit (jidlo) Na karobu si pochutnáváme více než na klas.čokoládě (Y)
alfleila 26. 10. 2009, 20:50
@viktori Karob je (Y) Věřím Vám, že si na něm pochutnáváte!! (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie