Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Cuketové řezy s karamelovou polevou

0.0
Cuketové řezy s karamelovou polevou

Potřebné ingredience

3 vajíčka,3/4 hrnku cukru,1/2 hrnku oleje,2 hrnky najemno nastrouhané cukety,1 prášek do pečiva,1 prášek do perníku,2 hrnky pol.mouky,trochu mlíka.

Postup přípravy

Nejprve si vyšleháme vajíčka s cukrem,přidáme olej a cuketu a nakonec vmícháme mouku s práškama (pokud zrovna nemám prášek do perníku,tak dám dva kypřící prášky do pečiva a přidám perníkové koření- placka díky prášku do perníku nebo perníkovému koření dostane skvělou chuť).Dle potřeby naředíme mlékem a vlijeme na vymazaný pekáč.Pečeme cca 1/2 hodinky na 180 stupňů.Po vychladnutí pléváme polevou (jelikož dcera je alergik na kakao,bylo pro nás dost obtížné dávat na placky něco jiného než polevu z čokolády,pořád jsme polévali pudinkem,želatinou,ale to se časem přejí,takže jsem nakonec přišla na jednoduchou polevu,která má spousty příchutí :-)) )
Necháme rozpustit asi 2 cm másla s třemi lžícemi mléka a čtyřmi pol.lžícemi moučkového cukru.Do rozpustěné hmoty vmícháme jakýkoliv sypký pudinkový prášek ( my máme nejraději karamelový a malinový,ale už jsme vyzkoušeli i pistáciový,smetanový,jahodový,vanilkový.Bohužel jen čokoládový u nás nepřipadá v úvahu:-(( ) Nevaříme ! Poleva získá krásnou barvičku podle druhu pudinku.Nakonec posypeme barevným zdobením.
Placka je vláčná,dobrá a je to pastva pro oči :-))) Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tetakniha 10. 7. 2014, 15:55
Upečeno, ochutnáno. Řezy moc dobré, puding jsem měla kokosový, navrch posypala čokoládovým zdobením, neměla jsem totiž barevné, je to opravdu dobrota, mléko jsem do těsta ani nepoužila hustota byla tak akorát, díky za nápad
matyno 13. 8. 2013, 15:02
Dobrý den, kolik dáváte pudinkového prášku?Děkuji mockrát za odpověď Zdeňka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie