Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Žloutkové řezy s domácí fondánovou polevou

0.0
Žloutkové řezy s domácí fondánovou polevou

Potřebné ingredience

400g listového těsta. KRÉM: 5 žloutků, 250ml mléka, 1 VC, 150g cukru (i méně), 5 lžic hladké mouky, 200g másla, rum. FONDÁNOVÁ POLEVA: 250g cukru (krystal, krupice), 100ml vody, 1/2 - 1 lžíce octa. Marmeláda

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme dvě placky a upečeme, necháme vychladnout. 1/2 mléka a cukr přivedeme k varu, ve zbytku rozmícháme mouku a žloutky. Až se mléko začne vařit, přilijeme žloutkovou hmotu a zavaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, poté zašleháme máslo a rum. Krémem natřeme spodní placku, přiklopíme druhou. Navrch natřeme marmeládu (kyselejší - brusinky, višeň, rybíz) a navrch natřeme polevu. Necháme zatuhnout. POLEVA: cukr zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme, asi po 3 minutách (hmota zcela zprůhlední) přilijeme ocet a dál vaříme do mírného zhoustnutí (asi 8 min.). Poté přelijeme do chladné misky, povrch mírně pokropíme vodou a necháme vychladnout, ev. ve vodní lázni. Po vystydnutí vyšleháme do bílé hmoty. Barva se postupně mění z průhledné na bílou. Necháme chvíli stát a můžeme polévat.

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Uursik 25. 9. 2015, 17:52
chtěla jsem hlavně zkusit tu polevu (na věnečky) - vařila jsem, míchala jsem při chladnutí - a vůbec to nezbělalo, byla s toho tuhnoucí čirá hmota - něco jako hoooooooodně hustý sirup.
li.za.rd 25. 9. 2015, 21:00
@Uursik Také se mi to občas stane, ale bohužel nevím čím to je. Většinou se ale povede, jak je vidět na obrázku...
tulipanka 28. 3. 2015, 16:14
(Y) (Y) (Y) (Y)
rentgenka 28. 3. 2015, 14:57
(clamp) díííky,všem moc chutnal
P.A.V.L.A 22. 3. 2015, 12:14
(Y) (Y) (Y)
rentgenka 22. 3. 2015, 9:55
Mariko,vypadá nádherně,zkouším dělat,ale v ingrediencích máte 250 ml mléka a v postupu 1/2 l mléka. Které prosím platí????? Pak napíšu,jak se povedly... |:o)
li.za.rd 23. 3. 2015, 8:45
@rentgenka Není tam 1/2l mléka, ale polovina mléka z celkového množství... (125 ml) (L)
hheellaa 20. 9. 2014, 16:49
Díky za recept na polevu (F)
superka 20. 9. 2014, 15:20
:-$ to vypadá nádherně. Při nejbližší příležitosti vyzkouším :-)
BLANKA1308 22. 7. 2014, 11:43
(Y) (Y) (Y) (Y) Výborné, už jsem dělala několikrát, jen krém mám občas řidčí, ale jinak fakt super. (C) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
Vendula D. 3. 11. 2013, 9:00
prosím jak dlouho se má poleva asi šlehat ? nepodařila se mi vyšlehat *-) :´(
li.za.rd 4. 11. 2013, 8:41
@Vendula D. časově to neodhadnu - prostě až změní barvu... :^) Tak do 5 min.
laskonka333 6. 9. 2013, 12:58
(Y)
gabb 6. 9. 2013, 12:30
Výborné (Y) (Y) (Y) (Y)
manhartici 4. 9. 2013, 22:39
Výborné, jako z cukrárny kde kupujeme žloutkové řezy s jahodovou marmoškou, domácí kterou jsem dělala je to luxusní |:o) |:o) |:o) (zajic) (zajic) (zajic) (L)
jeremy 9. 8. 2013, 13:16
*-)vypadá zajímavě, možná vyzkouším... (hello) (F) (Y)
jome 8. 8. 2013, 19:32
Konečně recept na fondánovou polevu vyzkouším :-) :-) :-)
Houminka 8. 8. 2013, 16:55
Mohla bych prosím vědět, co je 1VC? ?
li.za.rd 9. 8. 2013, 8:15
@Houminka Vanilkový cukr :-)
Michaela73 8. 8. 2013, 17:02
@Houminka Vanilinový cukr (clamp)
Houminka 8. 8. 2013, 17:16
@Michaela73 Díky :-p ,-)
jitem 1. 8. 2013, 8:27
Tyto řezy také dělávám, přítel je miluje :) Jsou moc dobré, doporučuji (Y)
DanušaP 25. 7. 2013, 18:42
mňam, to musím zkusit (clamp)
snecka 24. 7. 2013, 13:19
není ta poleva po tom octu cítit??, :-$
li.za.rd 24. 7. 2013, 20:41
@snecka Řekla bych že ho tam necítím... Je to běžná poleva jako je na pučovém řezu, věnečcích, atd...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie