Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

>>> Moučník s ovocem a želatinou (úúúžasný piškot, který lze použít i na jiné moučníky)

0.0
>>> Moučník s ovocem a želatinou (úúúžasný piškot, který lze použít i na jiné moučníky)

Potřebné ingredience

PIŠKOT:** 4 vejce ** 250g cukr moučka ** 250g polo.mouky **1dcl vlažné vody ** 1dcl oleje ** 1PDP OVOCE: kompotované jahody, meruňky, broskve (dle chuti) ŽELETINA:** 1/2l vody ** 1/2l šťávy + sirupu ** 2 pudinky ** (dle ovoce - jahody - jahodové // meruňky, broskve - vanilkové)

Postup přípravy

PIŠKOT: Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pak ručně vařečkou vmícháme postupně ostatní ingredience (střídavě - trochu mouky smíchanou s PDP, trochu vody, trochu oleje a stále opakujeme). Vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160st. Piškot je opravdu velmi vláčný. Navíc jej lze udělat i z poloviční dávky na kulatý koláč nebo použít i na jiný moučník.

ŽELATINA: Šťávu z kompotu použijeme (já dávám obvykle 300ml) a pak do 1/2l dolejeme ovocným sirupem. Záleží na ovoci, které dáváme. Pokud máme jahody, použijeme jahodový sirup. Pokud meruňky nebo broskve tak pomerančový sirup. Co se týče poměru - můžeme použit třeba jen sirup nebo různý poměr, ale nemělo by být kompotované šťávy více než 350ml. Celkem tedy musím být 1/2l. Šťávu (kompotovanou + sirup) + část vody přivedeme do varu a pak vlejeme zbytek vody, ve které máme rozmíchané pudinky. Řádně promícháme a krátce povaříme. Ihned horkou želatinu poléváme na piškot s připraveným ovocem, který musí být zcela vychladlý. Hotový moučník necháme vychladnout a ztuhnout. Netrvá to dlouho. Stačí 2-3hod. Na talíři můžeme ještě ozdobit šlehačkou.

Já si ovoce na piškot nedávám dlouho dopředu ať piškot nezvlhne. Kladu ho v době než mi začne vřít šťáva s vodou. Buď kladu pravidelně tak, aby po nakrájení bylo ovoce uprostřed kostky, nebo různě docela hustě poházím po celém plechu. Zkoušela jsemi mix ovoce - jahody s broskvema a bylo to také moc dobré.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krrtka 24. 6. 2022, 9:12
Ahoj, Piškot vypadá velmi lákavě! Prosím těch 160° je na horkovzduch nebo klasika? Už jsem ho dělala ale nepamatuju si jak jsem pekla ,-)
nacinka 5. 5. 2012, 18:31
Katy, děkuji za skvělý recept na piškot.Vylepšila jsem ještě mezivrstvou tvarohu a výsledek byl úžasný.Opravdu dopručuji. Dáša (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie