Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Metrový dvoubarevný moučník - velice chutný moučníček :-)

0.0
Metrový dvoubarevný moučník - velice chutný moučníček :-)

Potřebné ingredience

Piškot: 5 celých vajec, 250 g mletého cukru, 250 g výběrové mouky nebo polohrubé mouky,12 g prášku do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1 lžíce holandského kakaa ******** Krém: 1 vanilkový pudink, 250 g Hery, 125 g másla, 150 g mletého cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, trošku rumu na vůni ********* Na ozdobu: čokoláda na vaření, strouhaný kokos ******** Forma:2x srnčí hřbet

Postup přípravy

Připravíme si těsto na piškot. Vyšleháme 5 celých vajec a 250 g mletého cukru. Poté přidáme 250 g výběrové mouky nebo polohrubé mouky, 12 g prášku do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml vody. Vše vyšleháme. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné uděláme světlé těsto a do druhé si přidáme asi 1 lžíci holandského kakaa. Do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu nalejeme těsto světlé a do druhého těsto kakaové. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut na 180°C. Zkoušíme špejlí, zda je těsto upečeno. ********************* Na krém si uděláme vanilkový pudink. Do pudinku nepřidáváme cukr. Uděláme jej hustý. Necháme jej vychladnout, nezapomeneme občas zamíchat, aby nám pudink neztuhl. Do druhé mísy dáme vyšlehat 3 žloutky spolu se 150g mletého cukru. Šleháme ve vodní lázni, aby jsme tam neměli syrové vajíčka. Po vyšlehání přidáme 1 vanilkový cukr, změklou celou Herou a 125g másla a přidáme trochu rumu na vůni. Důkladně vyšleháme a poté přidáme vychladlý pudink. Vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. ****************** Po upečení těsta necháme těsto vychladnout. Poté vyklopíme a nakrájíme na plátky. Připravíme se plech nebo tác, na který roládu naskládáme. Plátky korpusu natíráme po stranách krémem a střídáme světlý a tmavý korpus. Až máme rolády hotové potřeme je celé krémem. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice. **************** Připravíme si čokoládu na polití. Do čokolády můžeme přidat trošku ztuženého tuku Omega. Po natření roládu posypeme kokosem. DOBROU CHUŤ!!!

Srnčí hřbety si vymažeme a vysypeme moukou.

Připravíme si těsto na piškot. Vyšleháme 5 celých vajec a 250 g mletého cukru. Poté přidáme 250 g výběrové mouky nebo polohrubé mouky, 12 g prášku do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml vody. Vše vyšleháme. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné uděláme světlé těsto a do druhé si přidáme asi 1 lžíci holandského kakaa. Do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu nalejeme těsto světlé a do druhého těsto kakaové.

Do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu nalejeme těsto světlé a do druhého těsto kakaové. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut na 180°C.

Zkoušíme špejlí, zda je těsto upečeno.

Po vychladnutí vyklopíme na podložku, na které budeme roládu krájet.

Nakrájíme na plátky. Připravíme se plech nebo tác, na který roládu naskládáme.

Plátky korpusu natíráme po stranách krémem a střídáme světlý a tmavý plátek.

Až máme rolády hotové, potřeme je celé krémem. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

Roládu polejeme čokoládou a posypeme kokosem. Dáme vychladit do lednice.

Roládu krájíme podélně, aby byla vidět barevnost řezu.

DOBROU CHUŤ!!!

Moučník mám od své kamarádky Míši a tak nám moc zachutnal, že se s ním musím s vámi podělit :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

darinka30 1. 11. 2010, 18:23
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kopretina123 31. 10. 2010, 22:16
Znám pod jménem Metrová roláda.Když se pak krájí šikmo, tak krásně vynikne to skládání.U nás má velký úspěch.
zdenula12 31. 10. 2010, 9:26
Taky dělám - jen trošku jinak je výborná http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=24154&user=70100 (zajic)
Adellaide 31. 10. 2010, 22:08
@zdenula12 Ano, máte pravdu. Moučník je úplně úžasný |:o) |:o) |:o) Váš moučníček taky vypadá moc dobře (clamp) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie