Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 111 návštěvníků)

LASAGNĚ (od Báry Nesvadbové)

0.0
LASAGNĚ (od Báry Nesvadbové)

Potřebné ingredience

NA BOLOŇSKOU OMÁČKU: 1lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500g mletého masa, 250g oloupaných celých či nakrájených rajčat z plechovky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, mletý pepř. NA SÝROVOU OMÁČKU: 50g másla, 50g hladké mouky, 600ml mléka, 125g sýra na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. A PLÁTKY LASANÍ

Postup přípravy

PŘÍPRAVA BOLOŇSKÉ OMÁČKY: Olej, ,jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25minut.
SÝROVÁ OMÁČKA: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí.
LASAGNÍ: Do pekáčku přijde nejdříve vrstva boloňské omáčky na to sýrová omáčka pak lasagně, vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-35minut do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.

...

Tyto lasagně používám já.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabb 26. 4. 2014, 18:42
(Y) (Y) (Y)
buschka 22. 2. 2014, 13:21
Díky za recept....opravdu super |:o) |:o) |:o) |:o), jsou hodně žravé (pl) (pl), jedny z nejlepších co jsem kdy jedla .....luxus.... (*) (*) (*) (*)
sympatie 22. 2. 2014, 13:30
@buschka Mohu se zeptat, ty lasagně předvařujete nebo se dávají syrové?
buschka 22. 2. 2014, 19:31
@sympatie syrové....vůbec se toho nebojte, krásně změknou díky té sýrové omáčce a boloňské omáčce.
margesa 25. 9. 2012, 13:21
já dávám na pekáč rovnou lasagne a pak teprve mletý maso a bešamel, každý to děláme jinak- no a pekáč vymažu, páč dávám ty lasagne dospod jako první (L) (L) (L)
novackova 16. 4. 2011, 14:33
tak ty budou zítra (F) (velikonoce7)
JanaLud 16. 4. 2011, 14:08
Marcelko :-)super receptík, dneska jsme měli na oběd a všem moc chutnalo (Y)díky (L) (clamp) (clamp) (clamp)
bobes23 6. 3. 2011, 17:04
(Y) (Y) jsou opravdu moc dobré (Y) (Y) dnes jsem je vařila poprvé a né naposledy |:o) |:o) |:o) tento recept mě oslovil jako první (clamp) (clamp) vynikající (clamp) (clamp) R a M.
anaba 7. 1. 2011, 12:13
lasagně milujeme a dnes vyzkoušíme ty vaše |:o) |:o) |:o)už se moc těším :-) :-) :-)
B.B. 4. 1. 2011, 16:31
Nejlepší Lasagne co jsem kdy jedla!!!! (Y) recept uložen (H) a zařazen mezi naše oblíbená jídla (Y) Jen bych musela dělat alespoň 3 pekáče, aby vydržely do druhého dne! :-D
JKpipule 3. 12. 2010, 21:20
Dobrý den, prosím ty lasagně se nejdříve uvaří nebo se rovnou skládají syrové?? Dělám poprvé , prosím o radu (L) (L) *-) *-)
bylinka (upraveno) 3. 12. 2012, 18:18
@JKpipule Dobrý večer, tak pekáč ničím nevymazávám a lasagně nevařím, dávám syrové (kupuji ty co se nemusí vařit) (F) (F) (F)
JKpipule 3. 12. 2010, 21:25
@JKpipule A ještě malý dotaz, musím pekáč nějak vymazat než dám tu boloňskou omáčku, nebo vyložit pečícím papírem?? Mám strach , aby se nepřipálily, děkuji :^) (L)
ajkammm 31. 10. 2010, 14:46
(clamp) (Y) (Y) (Y)
Vlasta33 31. 10. 2010, 11:21
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie