Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Teplý salát s lososem

0.0
Teplý salát s lososem

Potřebné ingredience

400 g drobných nových brambor 2 filety z lososa s kůží (každý o váze cca 140 g) 200 g očištěných zelených fazolových lusků, hrst černých oliv, hrst sušených rajčat, nasekaných 1 stroužek česneku, prolisovaný šťáva z ½ citronu 1 lžíce olivového oleje bylinky, sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k bramborám fazolky a ještě pár minut povařte. Až budou brambory měkké, směs slijte a vložte do mísy.

Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.

Poznámka: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec. Anebo méně zdravou variantu, kdy uvařené brambory orestujeme na pánvi, přidáme změklé fazolky, rajčata (mohou být i čerstvá) a olivy (lze vynechat).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie