Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

SLANÝ DORTÍK

0.0
SLANÝ DORTÍK

Potřebné ingredience

Toustový chléb, křenové pomazánkové máslo ( na tento dortík jsem použila tři krabičky),sýr, různé druhy salámů, pórek, rajče paprika.

Postup přípravy

Na tento dortík mi stačil jeden balíček toustového chleba, můžete použít světlý i tmavý a skombinovat je, pak je na řezu opravdu efektivní. Naskládala jsem si pár krajíčků do tvaru trojúhelníku a co přebývalo, tak jsem jednoduše odkrojila. Potom jsem všechny chleby na mazala pomazánkou a navrch jsem naskládala sýr. Znovu jsem namazala pomazánkou a znovu poskládala toustový chléb do tvaru trojůhelníku. Zase jsem pomazala pomazánkovým máslem a na vrch dala šunkový salám. Na salám jsem zase namazala pom.m. a naskládala poslední vrstvu toustového chleba. Celý dort i s bočníma stranama jsem pomazala pomazánkou. Do igelitového pytlíku jsem si dala tvrdý sýr a dala jsem si ho rozehřát do hrnce s vodu.(stejný postup jakým se vyrábí sýrová roláda). Rozteklý sýr jsem si válečkem rozválela do požadované velikosti ( stačio mi 250 g) a položila na dortík. Upravila jsem si ho tak, aby seděl po celém dortíku a ořezala přebytečný sýr. ( ten se dá znovu rozehřát a použít, já jsem si vykrájela kolečka a použila ho na ozdoby - postraní kytičky a kaly). Ze salámu a sýru jsem si vykrájela kytičky zamaskovala nepěkný konec bočních krajů. Všechny ozdoby jsou přidělané na pomazánce, jinak by nedržely. A pak už jenom podle fantazie dozdobíte. Tenhle dortík byl pro dědu mého manžela, který slavil 99 let. Tak snad udělal radost.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sochča 11. 11. 2010, 13:15
:-) :-) :-) Krása, jste šikulka. (Y) (Y) (Y)
adulka605 9. 11. 2010, 15:49
krásný (^) (clamp) (clamp) (clamp)
ALENAKOS 8. 11. 2010, 19:23
MOC KRÁSNÝ SLAŇÁČEK (clamp) (clamp) (clamp)
Štěpařka 8. 11. 2010, 6:55
Pěkný (^),takový rozzářený. (Y)
chalupnicka 7. 11. 2010, 20:13
pěkný (Y) |:o)
yorksir 7. 11. 2010, 12:13
Nádherný slaný (^) (^) (^) ,můžu poprosit o receptík,blíží se oslava a ten Váš je dokonalý,díky Miluše. (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) *-) *-) *-)
PavlínaM. 8. 11. 2010, 15:38
@yorksir Dobrý den Miluško, vložila jsem návod na slaný dortík. Pavlína (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie