Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Slaný dort

0.0
Slaný dort

Potřebné ingredience

Toustový chléb světlý + celozrnný, dušená šunka či pizza šunka (nebo jiný salám,možno i šunkový-ale lepší nějaký hranatý), plátkový sýr zauzený + plátkový sýr (takový ten polotuhý,co je každý plátek zvlášť v igelitu - já použila se šunkou), pomazánkové máslo klasik (Vian), pomazánkové máslo s pikantní klobáskou či jiný druh, tvaroh, česnek, tavený sýr šunkový (lze i jiný) - jakýkoliv, pomazánka - šunková pěna,či jakákoliv kupovaná na stranu dortíku,rajčátka, okurka, pažitka + bylinky na ozdobu

Postup přípravy

Pomazánka česneková:- tvaroh (1/2) + česnek + šunkový sýr (celou krabičku) smícháme,lehce osolíme (vegeta,nebo sůl)

Přízemí dortíku - tmavý celozrnný toustový chléb namazaný česnek pomazánkou, poklademe šunkou a dáme opět vrstvu z toustového chleba (načež obě strany namažeme pomazánkovým máslem.Prostory,které jsou díky tvaru chleba nevyplněné vymažu (jakoby zatřu) pomázánkovým máslem.Poté opět šunku a opět vrstu (teď již světlého) chleba namazaného z jedné strany světlým pomazánkovým máslem a z druhé s pikantní klobáskou.Opět šunku a opět vrstvu ze světl. chleba z jedné strany pikantním pom. máslem a z druhé opět klasickým.Poté poklademe šunkou a natřeme česnekovou pomazánkou.Poslední vrstu chleba namažeme pom. máslem pouze z obou stran.Navrch naklademe šunku a do středu vložím plátkový sýr.Bok dortíku natřu šunkovou pěnou či jinou pomazánkou zakoupenou v obchodu (čabajská,hermelínová...) a pokladu jemným plátkovým sýrem.Do zdobícího sáčku vložím česnek.pomazánku a ozdobím dortík.Zbytek záleží na fantazii a času!

Všechny přísady nebyly úplně spotřebovány,ale dají se pak dobaštit....
Zakoupeny cca 3ks obyč. pomaz. másla, 1x pikantní klobáska, 1x tvaroh,1x tavený sýr, 3x plátkový sýr zauzený,1x jemný plátkový,20dkg šunkové pěny, 30dkg šunky ... zbytek nalezen v ledničce,což je u takového dortíku velké plus... -co dům dá!!

MĚL VELIKÝ ÚSPĚCH, COŽ JSEM NEČEKALA, BYL TO TOTIŽ POKUS!!!!
Tak zde je recept!

Takto vypadal večer ... rajčátka a zbytek zdobeníčka jsem doladila ráno...

další slaný dortík pro inspiraci :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martik72 3. 6. 2009, 9:18
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y)
Lucka1711 2. 6. 2009, 22:01
Super, prosím o postup, moc děkuji |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
habimeda 3. 6. 2009, 12:43
@Lucka1711 Receptík vložen....všechny přísady jsem vypotřebovala...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie