Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Levná fazolová polévka

0.0
Levná fazolová polévka

Potřebné ingredience

Půl pytlíku červených menších fazolí /mohou být i koupené bílé předvařené/, 1 cibule, 2 stroužky česneku,1-2 poctivé špekáčky /lze nahradit kabanosem,libovým párkem/,hl. mouka na zahuštění,drcený kmín, majoránka, bobkový list, zeleninové ochucovadlo bez soli a glutamátů,sůl,smetana na vaření,olej

Postup přípravy

Půl pytlíku fazolí přes noc namočíme do dostatečného množství vody, pokud máme koupené předvařené, tak postupujeme dle návodu..
Ve stejné vodě, ve které se fazole namáčely /pokud nabyly tak, že nejsou úplně ponořené, vodu doplníme/, fazole vaříme do úplného změknutí, NESOLÍME, jinak by zůstaly tvrdé. Když jsou fazole měkoučké, namačkáme je mačkadlem tak, aby některé zůstaly v celku, některé rozmačkané.
Na pánvičce si zatím na oleji osmahneme cibulku do zlatova, na ní osmahneme nadroboučko nakrájený /pomletý/ kabanos, špekáček.....Tuto směs přidáme k fazolým, také rozmačkaný česnek,mletý kmín, hl. mouku rozmíchanou v teplé vodě, trochu smetany a ,ochucovadlo,drcenou majoránku. Vše povaříme až polévka začne houstnout, dáváme pozor, aby se nepřipálila, stále mícháme,dosolíme dle chuti a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie