(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Martinské rohlíčky s mákem

Potřebné ingredience
Těsto:1kg polohrubé mouky, 100g tuku, 80g cukru moučka, 1 až 2 žloutky, 40g droždí, necelé 3/4l mléka, citronová kůra, lžička soli, vanilka. Vejce na potření. Maková nádivka: 250g mletého máku, 1/2l mléka, 100g cukru moučka, strouhaný perník, citronová kůra
Postup přípravy
Zaděláme kynuté těsto. Já jsem dělala 1/2dávku v pekárně. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme na sílu asi 1cm. Nakrájíme na pruhy a ty na trojúhelníky. Nádivku položíme k delší traně trojúhelníku a svinujeme rohlíček k protějšímu růžku. Dáme na plech na pečící papír a necháme ještě chvíli kynout.. Pak potřene rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
Nádivka: Mák vsypeme do vřelého mléka a vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nepřipálil. Ještě teplý osladíme cukrem (lze i medem), můžeme přidat strouhaný perník, můžeme okořenit citronovou kůrou. Do pravých rohlíčků patří rozinky (já nedávám, nemusíme je).
Nádivka: Mák vsypeme do vřelého mléka a vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nepřipálil. Ještě teplý osladíme cukrem (lze i medem), můžeme přidat strouhaný perník, můžeme okořenit citronovou kůrou. Do pravých rohlíčků patří rozinky (já nedávám, nemusíme je).

Takhle hezky nakynulo těsto v pekárně

nakrájíme trojúhelníky a dáme nádivku

a balíme rohlíček

a vyjde tvar podobný rohlíčku :-))

upečené rohlíčky můžeme pocukrovat a dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

šíma
(upraveno)
12. 11. 2010, 22:55













































nahlásit

MALIČEK
(upraveno)
13. 11. 2010, 12:03
@šíma
ses málo natleskala na koncertě
, tak to teď doháníš






nahlásit

darinka30
(upraveno)
12. 11. 2010, 11:56








nahlásit

Jitule64
(upraveno)
11. 11. 2010, 20:02




nahlásit