Tiramisu
Potřebné ingredience
na docela velký pekáč ve dvou vrstvách je třeba
500g (2 kelímky) sýra mascarpone
500g (2 kelímky) sýra ricotta
(můžete nahradit tvarohem, ale to jsem nezkoušela)
2-3 pytlíky piškotů savoiardi
velký hrnek VELMI silné černé kávy
velký hrnek kahlúy (kávový likér) – někdo má radši ořechový likér
3 vejce (čerstvá a vůbec nejlépe domácí - vzhledem k tomu, že je budete jíst syrová)
1-3 pytlíky vanilkového cukru (podle chuti)
kakao a nastrouhaná čokoláda na posypání
Postup přípravy
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme se sýrem a cukrem, pak přidáme sníh.
Kávu a likér slijeme dohromady.
Do připravené nádoby dáme vrstvu krému, na ní poklademe vrstvu piškotů, které namočíme do kávy s likérem (ne dopředu, až těsně předtím, nebo se moc nacucají), pak zase vrstvu krému atd. Končíme vrstvou krému, kterou posypeme kakaem (jemně, přes cedník) a případně nastrouhanou čokoládou.
Necháme několik hodin vychladit v lednici. Vzhledem k přítomnosti syrových vajec nedoporučuji příliš dlouho skladovat!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé