Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Králík jako divočina s brusinkovou omáčkou

0.0
Králík jako divočina s brusinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 králík
1/2 lahve červeného vína
60g slaniny
česnek
jalovec, bobkový list, celý pepř
sklenička brusinek
trochu hladké mouky

Postup přípravy

Doba přípravy cca 1/2 hodiny naložení, druhý den se asi 2 hodiny peče

Králíka odblaníme, prošpikujeme a naložíme na 24 hodin do červeného vína, česneku a koření.
Druhý den ho šoupneme do trouby, v průběhu pečení podléváme vínem a obracíme.
Když je hotový, slijeme šťávu na pánev, případně přidáme ještě víno aby jí bylo dost, vylijeme do toho skleničku brusinek, zahustíme moukou a ještě povaříme. Když je hotová, propasírujeme ji přes cedník.

Králíka naporcujeme, dáme na talíře, přidáme bramborové nebo houskové knedlíky (nebo oboje) a polijeme omáčkou.

Doporučuji udělat omáčky opravdu hodně, určitě se ujme!
Zapíjíme červeným vínem nebo pivem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Buráček 27. 2. 2009, 13:17
Dnes jsem králíka pekla, je továžně mňamka. Od teď začínám mít králičí maso ráda. Děkuji za úžasný recept! (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie