(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Králík jako divočina s brusinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 králík
1/2 lahve červeného vína
60g slaniny
česnek
jalovec, bobkový list, celý pepř
sklenička brusinek
trochu hladké mouky
Postup přípravy
Doba přípravy cca 1/2 hodiny naložení, druhý den se asi 2 hodiny peče
Králíka odblaníme, prošpikujeme a naložíme na 24 hodin do červeného vína, česneku a koření.
Druhý den ho šoupneme do trouby, v průběhu pečení podléváme vínem a obracíme.
Když je hotový, slijeme šťávu na pánev, případně přidáme ještě víno aby jí bylo dost, vylijeme do toho skleničku brusinek, zahustíme moukou a ještě povaříme. Když je hotová, propasírujeme ji přes cedník.
Králíka naporcujeme, dáme na talíře, přidáme bramborové nebo houskové knedlíky (nebo oboje) a polijeme omáčkou.
Doporučuji udělat omáčky opravdu hodně, určitě se ujme!
Zapíjíme červeným vínem nebo pivem.
Králíka odblaníme, prošpikujeme a naložíme na 24 hodin do červeného vína, česneku a koření.
Druhý den ho šoupneme do trouby, v průběhu pečení podléváme vínem a obracíme.
Když je hotový, slijeme šťávu na pánev, případně přidáme ještě víno aby jí bylo dost, vylijeme do toho skleničku brusinek, zahustíme moukou a ještě povaříme. Když je hotová, propasírujeme ji přes cedník.
Králíka naporcujeme, dáme na talíře, přidáme bramborové nebo houskové knedlíky (nebo oboje) a polijeme omáčkou.
Doporučuji udělat omáčky opravdu hodně, určitě se ujme!
Zapíjíme červeným vínem nebo pivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Buráček
(upraveno)
27. 2. 2009, 13:17
Dnes jsem králíka pekla, je továžně mňamka. Od teď začínám mít králičí maso ráda. Děkuji za úžasný recept!

nahlásit