Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Buchta zvaná Jarmila

0.0
Buchta zvaná Jarmila

Potřebné ingredience

na těsto : 5 žloutků + 25 dkg cukru krupice ušlehat 1 sklenka oleje 1 sklenka mléka 30 dkg hrubé mouky 1 prášek do pečiva sníh z 5 bílků na pudink: 3/4 l mléka + 2 čokoládové pudinky , možno podle chuti přisladit. na dokončení : 2 kysané smetany + vanilkové cukry, skořicový cukr nebo strouhaná čokoláda na posypání

Postup přípravy

Nejprve si připravíme pudink - nelekejte se, bude hustější než obvykle. Buď si ho připravte klasicky v hrnci na plotně, nebo jako já v mikrovlnce. Jen je potřeba občas misku vyjmout a pudink promíchat, aby se rovnoměrně uvařil.
Hotový pudink necháme trochu zchladnout a mezitím si z uvedených ingrediencí připravíme těsto.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a na něj nalijeme cik cak teplý pudink. Pečeme v předehřáté troubě cca na 170°C. Po upečení necháme zchladnout a na vychladlou buchtu natřeme kysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a dozdobíme skořicovým cukrem, možno i strouhanou čokoládou, to už je na vás. Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bibi1 5. 12. 2010, 13:13
Včera jsem upekla - dnes již není - opravdu moc dobrý - hezký den Dobruš
pacpac2 28. 11. 2010, 20:21
taky dělám...je to dobrota...mohu jen doporučit!!! (Y) (Y) (Y)
Vratucha 29. 11. 2010, 12:21
@pacpac2 u nás to není Jarmila, ale žravé řezy :-). A pudink vychladit nenecháváme, ale lijeme rovnou (Y)
vodňanka 29. 11. 2010, 13:50
@Vratucha já ho tam také liji teplý, ale ne vařící ... možná jsem se v receptu blbě vyjádřila :^) :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie