Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Panettone

0.0
Panettone

Potřebné ingredience

Základní těsto: 25g droždí - já dala sušené,80g cukru,500g hladké mouky,asi 250ml mléka,špetka soli,1 vanilkový cukr,špetka citronové kůry,2 žloutky, 100g tuku(hery) dělala jsem v dortové formě, jelikož jinou nemám, tak je to spíš široký než vysoký :-))) 100g mandlí, 150g nasekané čokolády

Postup přípravy

1)Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, přibližně dvou lžic hladké mouky a trochy vlahého mléka umícháme hustější kvásek a necháme v teple 20minut vzejít.
2)Zbylou mouku prosijeme do mísy.Přisypeme sůl, zbylý cukr, vanilkový cukr a najemno nastrouhanou citronovou kůru, přidáme žloutky, vzešlý kvásek a zchladlý rozpuštěný tuk.Zbylým vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto, které se nechytá stěn a necháme ho v nádobě zykryté utěrkou na teplém místě kynout.
3)Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Z pečícího papíru vytvoříme po obvodu límec, kterým zvýšíme výšku i na dvojnásobek.
4)Před posledním kynutím zapracujeme do těsta mandle a čokoládu a bochánek posadíme do formy a opět necháme kynout.
5)Panettone potřebe vajíčkem a hustě posypeme mandlovými plátky.Uprostřed nastřihneme těsto do křížku.Necháme v troubě při 200C asi 5 minut zapéct.Poté teplotu snížíme na 160C a panettone dopékáme 50-60minut.
Přeji dobrou chuť :-))))

:-)

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fialinka 4. 12. 2010, 19:52
Díky za recept tohle můžu s kakajíčkem mnam mnam hned si upeču (Y) (Y) (Y)
J+S 15. 12. 2010, 21:06
@fialinka (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie