(recept
si oblíbilo 93 návštěvníků)
Amaretto pralinky

Potřebné ingredience
300 g dětských piškotů jemně rozdrcených, 100 g opražených, sloupnutých a nastrouhaných lískových oříšků nebo spařených mandlí, 125 g másla, 75 ml smetany ke šlehání, 125 ml Amaretto (když nemám, dávám jen rum).
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, tvarujeme kuličky, pomocí párátka máčíme v čokoládě. Komu by se zdála hmota moc měkká, může ji dát na chvíli do ledničky. Ale já dělám kuličky hned a dělá se mi to dobře. Pralinky uchovávejte v chladu.

Napíchané do měkké podložky čekají na zaschnutí.
Po vyndání párátka jsem ještě zakapávala dirky čokoládou.

A takhle to vypadá uvnitř.
Je to opravdu pochoutka.

Mistička je z falešného marcipánu a v ní 30 kuliček jako dárek ke třicátinám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
8. 12. 2017, 20:40

nahlásit

Marti W.
(upraveno)
8. 12. 2017, 11:44



nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 11. 2016, 18:06

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
19. 11. 2016, 17:34
A tohle se mi taky líbí
!

nahlásit

spero
(upraveno)
19. 11. 2016, 19:22
@Bylinka1
Janičko, vybrala jste si moc dobře. Tyhle kuličky jsou asi nejlepší, které jsem kdy jedla. Pak ještě vločkové jsou vynikající. A pořád něco nového zkouším, zrovna včera jsem dělala tiramisu kuličky, co jsem našla na internetu, návštěva si pochutnala, ale já spokojená nebyla, protože znám lepší, takže můžu srovnávat. Určitě Vás tady ty nezklamou.
nahlásit
nomana
(upraveno)
12. 12. 2012, 15:46
Dorý den,odpovím za Ivanku. Dala jsem smetanu na šlehámí.
nahlásit

spero
(upraveno)
12. 12. 2012, 16:11
@nomana
Dášenko, děkuji za vaši pohotovou reakci na dotaz. Měla bych všecky staré recepty projít a přepsat tak, aby byly srozumitelné. V tomto případě samozřejmě je přesnější smetana ke šlehání než název šlehačka. Ještě jednou díky. Ivana
nahlásit

souseda
(upraveno)
12. 12. 2012, 13:01
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat ta šlehačka muže být sladka?Děkuji

nahlásit

spero
(upraveno)
12. 12. 2012, 16:27
@souseda
Markétko, šlehačkou je myšlena smetana ke šlehání, ne ve spreji. Už jsem to v receptu opravila. Děkuji za dotaz.


nahlásit
nomana
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:12
Výborné, doporučuji a raděj hned ze 2 dávek.
nahlásit

spero
(upraveno)
11. 12. 2012, 17:49
@nomana
Dášenko, díky za komentář. Také je máme moc rádi.


nahlásit

jeremy
(upraveno)
14. 10. 2012, 22:50




nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
11. 4. 2011, 16:52
Likér amaretto mám doma,ale nejsou kuličky až moc sladké po likéru?
Ani nevím,jak amaretto chutná,mám ho nový a neochutnala jsem


nahlásit

spero
(upraveno)
11. 4. 2011, 20:47
@Hnědovláska
Jani, nejsou moc sladké. Řekla bych, že jsou tak akorát. A amaretto, aspoň to, které mám doma já, je samotné na pití hnusné. Já ho koupila kvůli těm kuličkám a taky ze zvědavosti, jak chutná. Hodí se tak leda do těch pralinek. Ale dělala jsem je i z rumu a taky byly dobré.
nahlásit

novackova
(upraveno)
10. 4. 2011, 13:37






nahlásit

spero
(upraveno)
10. 4. 2011, 21:21
@novackova
Děkuji.






nahlásit

giigiina
(upraveno)
10. 4. 2011, 12:50
vypadají úúúúžasně
určitě vyzkouším















nahlásit

spero
(upraveno)
10. 4. 2011, 21:24
@giigiina
Jsou opravdu výborné.
Tak potom písněte.








nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 12. 2010, 16:25
Jsou VYNIKAJÍCÍ! Dělala jsem před týdnem z jedné dávky, ale už jsou pryč, tak jdu dneska dělat z minimálně trojité dávky
výborné, děkuji za recept




nahlásit
marfanov
(upraveno)
19. 12. 2009, 17:36
Tak ty jsou opravdu božíííí!! mám je na balkóně, venku minus 5, tak snad i ta šlehačka bude v pohodě
) jen nevím jak je uchráním před dětma, protože i já jsem ze tří kousků přiopitá
díky za recepis.-)



nahlásit

spero
(upraveno)
20. 12. 2009, 20:21
@marfanov
Markétko, jsem ráda, že jste napsala.
O šlehačku se nebojte. Já je dělala i v červenci a v ledničce vydržely v pohodě týden až do té oslavy. Ten alkohol je konzervuje. A vydržely by asi i dýl, kdyby se nesnědly. Jen počkejte zítra, to teprve bude rozležené, to si pochutnáte.
Já se teprve na nepečené chystám, ale už teď je mi jasné, že většinu
protože na ně budu pořád chodit a toho se bojím.
Mějte krásné svátky. Ivana













nahlásit

Terinecka
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:14
Ivanko, pralinky vypadají úžasně
Určitě vyzkouším
A prosím to máslo se tam dává jen změklé, nebo rozpuštěné
Děkuji









nahlásit

spero
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:34
@Terinecka
Jen změklé. Nerozpouštět.
nahlásit
kalan
(upraveno)
9. 10. 2008, 17:38
A jeste jeden dotaz... do ceho ty pralinky zapichujete, aby okapaly? Diky
nahlásit

spero
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:36
@kalan
Kousky polystyrenu na plech, překryla jsem to pečícím papírem a do toho píchala párátka.
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
9. 10. 2008, 11:49
Nějak mi tu chybí slintací smajlík
Hned bych jej použila
Můžu se zeptat, jestli jste to někdy zkoušela třeba s mletýma mandlema nebo klasickýma vlašákama? Můj manžel je na liskáče alergický, tak by mě zajímalo, jestli by nevadily jiné oříšky. Ale i tak recept zapisuji okamžitě k ostatním na cukroví



nahlásit

spero
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:37
@
Mandle jsou taky super. Ty ¨vlašáky nevím, ale asi ano.
nahlásit

zanetkaR
(upraveno)
9. 10. 2008, 11:50
@
já budu taky dělat s mandlema nebo vlašákama...lískový zase nemusím já

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
9. 10. 2008, 17:54
@zanetkaR
Tak to je bezva, určitě vyzkouším

nahlásit
akr
(upraveno)
9. 10. 2008, 11:41



nahlásit
kalan
(upraveno)
8. 10. 2008, 21:45
Ty jsou moc krasne... prosim, jak dlouho vydrzi.? Teda pokud je dostatecne schovate

nahlásit

sulipupi
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:51
@kalan
na druhou stranu, pokud bude mrznout, a budete cukroví skladovat na balkoně, tak cukroví vydrží dlouho, vlastně je pořád zmražené, jen to co se vytáhne na talíř, tak se zbaští
nahlásit

spero
(upraveno)
20. 12. 2009, 20:25
@kalan
Úplně nejlepší jsou tak 3. den, to se krásně rozleží.
nahlásit

Radunna
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:57






nahlásit