Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Ořechové rohlíčky - bez mouky, tedy bezlepkové

0.0
Ořechové rohlíčky - bez mouky, tedy bezlepkové

Potřebné ingredience

140gr cukru 140gr mletých ořechů vlašských 140gr mletých ořechů lískových (nebo mandlí) 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 žloutek

Postup přípravy

ze všeho zpracovat těsto, dát na chvilku do lednice, poté se tvaruje:)
Já používám formičku - rohlíček. Formu vysypeme cukrem (napoprvé je potřba vymazat máslem), naplníme trochou těsta a "vyklopíme" na pečící papír, nyní formička už zůstane mastná (ořechy udělají své) a jen vysupu krystal. cukrem a opět vložím kousek těsta (nejlépe váleček), vtlačím trochu do formičky a dám na pečící paprí. Pečeme na 150 st. asi 10-15 min. - špičky začnou tmavnout, rohlíčky jsou hotové. Je to velmi jednoduché, nedá se zkazit - snad jen spálit :) Náročnější je to tvarování - formičky, ale snad by šlo udělat jen váleček - nakrájet a upéct, na chuti to určitě neubere. Z této dávky uděláte asi 70-80 rohlíčků, já dělám dvojitou dávku. Naše asi (moje určitě) nejoblíbenější cukroví. Nakonec bříška rohlíčků ještě namáčím v rozpuštěné čokoládě, ale to jsem ještě nestihla. Rohlíčky je dobré upéci brzo, potřebuji změknout. Dělala jsem zrovna včera a napadlo mě to vložit, protože většinu receptů tu máte. Tenhle jsem neviděla ani nikde v časopise, je po mé babičce a je to fakt dobrota - oříšková slast. Já dělám tu variantu s lískovými ořechy, s mandlemi neznám, ale přepisuji přesně babiččin recept. Dobrou chuť a úspěšné pečení, Blanka

formičky

před pečením

pred pecenim

upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PELIKANKA 18. 12. 2015, 9:29
Přesně takový recept na vanilkové rohlíčky bez mouky hledám, děkuji :-) Budu akorát ještě nahrazovat cukr medem, jsem zvědavá na výsledek.
haluša 6. 12. 2010, 9:14
Jééééé to jste mě udělala radost ,takový recept jsem měla z časopisu a teď ho nemohu najít.Vykrajují se a slepují krémem nemají chybu.Hela (Y) (Y) (Y)
Blanche1 6. 12. 2010, 10:09
@haluša to jsem ráda My neslepujeme, jen namáčím v čoko a je to opravdu moc dobré, ostatně už ze surovin je jasné, že kdo má rád oříšky, tak si přijde na své. Blanka (stromecek) (clamp)
Handulka0 5. 12. 2010, 12:51
Tohle znám,taky máme po babičce (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie