(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
České zelí

Potřebné ingredience
bílé zelí, olej, cukr, sůl hladká mouka
Postup přípravy
Zelíčko si pěkně nakrájíme. Do velkého hrnce si nalejeme olej (podle toho kolik toho zelí je, já dávám tak 1,5 - 2dcl, ale to je max), když je teplý přidám cukr (asi tak 7 kostek, já to už dělám od oka), necháme zkaramelizovat, až je karamel středně hnědý (nesmí být ani světlý, ale ani tmavý jinak je to hořké) začínám přidávat postupně zelí, vždy zamíchám a posolím každou vrstvu. Necháme pod pokličkou asi tak 1/2 hodinky, ale nazapomínat míchat, pak dám pokličku pryč, nechám vydusit vodu a nakonec zapráším hl. moukou a míchám dalších 10 - 15 minut (konzistence je mazlavá). Je naprosto výborné nebát se té sladké chuti. Já ho většinou dělám k bramborovým knedlíkům a kačeně...
Foto dodám později, pak napiště jak chutnalo...
Foto dodám později, pak napiště jak chutnalo...

karamel

postupně přidáváme zelí

dusíme pod pokličkou cca 1/2 hodinky a pak dáme pokličku pryč a necháme vydusit šťávu

a můžeme jít papkat :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
5. 1. 2011, 10:33




nahlásit

wicht
(upraveno)
24. 2. 2011, 20:22
@lidare



nahlásit
Sylvča
(upraveno)
22. 11. 2010, 13:52
Díky za výborné zelíčko, moc chutnalo , zas něco jiného ,ale naprosto skvělého !!!!! Díky

nahlásit

wicht
(upraveno)
5. 1. 2011, 9:55
@Sylvča




nahlásit

pavlíkmacík
(upraveno)
15. 9. 2010, 16:20
Vynikající
...moc jsme si pošmákli







nahlásit

wicht
(upraveno)
5. 1. 2011, 9:55
@pavlíkmacík
to jsem ráda

nahlásit

Ropazu
(upraveno)
11. 11. 2009, 11:47
Zelíčko je naprosto vynikající
. Dostala jsem hlávku zelí od tchýně, tak jsem vyzkoušela tento receptík, ale s pečeným kuřátkem. Zelí dělávám většinou kysané ze sáčku, ovšem po vyzkoušení tohoto, budeme dělat častěji a raději "české zelíčko"
. Super recept
.







nahlásit

wicht
(upraveno)
8. 9. 2010, 8:39
@Ropazu
děkuji

nahlásit

pavlíkmacík
(upraveno)
2. 6. 2009, 9:50



nahlásit

wicht
(upraveno)
21. 6. 2009, 11:34
@pavlíkmacík





nahlásit

Nela22
(upraveno)
1. 3. 2009, 20:46
Dnes jsem dělala k obědu. Moc dobrý recept, jen jsem vynechala mouku. Děkuji








nahlásit

wicht
(upraveno)
7. 3. 2009, 13:22
@Nela22



nahlásit

Peti78
(upraveno)
9. 8. 2008, 13:22
Dnes js udělala vaše zelíčko k obědu a bylo výborné
skvělý recept



nahlásit

wicht
(upraveno)
15. 8. 2008, 9:05
@Peti78
děkuji

nahlásit

avynka
(upraveno)
30. 7. 2008, 0:21
Ježiši, další dobrota !!!
Holky, s takovou se opravdu už za chvilku neunesu
. Ale odolat těmto dobrotám, které tu dáváte, prostě nelze
. O víkendu vytáhnu z mrazáku kačenu a už se těším na zelíčko
.







nahlásit

wicht
(upraveno)
15. 8. 2008, 9:04
@avynka
snad bude chutnat!!!

nahlásit

adriM
(upraveno)
5. 3. 2008, 18:32
Tak jsem dělala, sladké zelí máme rádi a tohle je opravdu něco úplně jiného než klasické zelí
. Pravda, asi se to nejvíc hodí k té kačeně. Super obměna



nahlásit

wicht
(upraveno)
6. 3. 2008, 8:11
@adriM
Andrejko, tak to mám radost, že se Vám povedlo a hlavně, že chutnalo



nahlásit

OLUŠ
(upraveno)
21. 2. 2008, 8:30







nahlásit

wicht
(upraveno)
23. 2. 2008, 17:37
@OLUŠ
děkuji, jsem ráda, že Vám chutnalo
nahlásit

irena49
(upraveno)
31. 1. 2008, 8:34
Toto zelíčko je přímo skvělé!
Dcera říkala, že jiné už nechce.
Díky za nový recept na přípravu zelí.








nahlásit

wicht
(upraveno)
31. 1. 2008, 19:39
@irena49
Dobrý den Irenko, tak to mám radost, že chutná... Když jsem ho poprvé dělala u tchána, tak se na to ušklíbal, že sladké zelí
, a teď nedělám nic jiného
a děkuji






nahlásit

wicht
(upraveno)
24. 1. 2008, 8:48
Jani, pak dejte vědět jak chutnalo a držím palec



nahlásit

skotka
(upraveno)
23. 1. 2008, 17:35
TAK TO SKUSÍM TO BUDE MNAMKA





nahlásit