(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
České zelí
Potřebné ingredience
bílé zelí, olej, cukr, sůl hladká mouka
Postup přípravy
Zelíčko si pěkně nakrájíme. Do velkého hrnce si nalejeme olej (podle toho kolik toho zelí je, já dávám tak 1,5 - 2dcl, ale to je max), když je teplý přidám cukr (asi tak 7 kostek, já to už dělám od oka), necháme zkaramelizovat, až je karamel středně hnědý (nesmí být ani světlý, ale ani tmavý jinak je to hořké) začínám přidávat postupně zelí, vždy zamíchám a posolím každou vrstvu. Necháme pod pokličkou asi tak 1/2 hodinky, ale nazapomínat míchat, pak dám pokličku pryč, nechám vydusit vodu a nakonec zapráším hl. moukou a míchám dalších 10 - 15 minut (konzistence je mazlavá). Je naprosto výborné nebát se té sladké chuti. Já ho většinou dělám k bramborovým knedlíkům a kačeně...
Foto dodám později, pak napiště jak chutnalo...
Foto dodám později, pak napiště jak chutnalo...
karamel
postupně přidáváme zelí
dusíme pod pokličkou cca 1/2 hodinky a pak dáme pokličku pryč a necháme vydusit šťávu
a můžeme jít papkat :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
5. 1. 2011, 10:33
wicht
(upraveno)
24. 2. 2011, 20:22
@lidare
Sylvča
(upraveno)
22. 11. 2010, 13:52
Díky za výborné zelíčko, moc chutnalo , zas něco jiného ,ale naprosto skvělého !!!!! Díky
wicht
(upraveno)
5. 1. 2011, 9:55
@Sylvča
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 9. 2010, 16:20
Vynikající ...moc jsme si pošmákli
wicht
(upraveno)
5. 1. 2011, 9:55
@pavlíkmacík
to jsem ráda
Ropazu
(upraveno)
11. 11. 2009, 11:47
Zelíčko je naprosto vynikající . Dostala jsem hlávku zelí od tchýně, tak jsem vyzkoušela tento receptík, ale s pečeným kuřátkem. Zelí dělávám většinou kysané ze sáčku, ovšem po vyzkoušení tohoto, budeme dělat častěji a raději "české zelíčko" . Super recept .
wicht
(upraveno)
8. 9. 2010, 8:39
@Ropazu
děkuji
pavlíkmacík
(upraveno)
2. 6. 2009, 9:50
..tak tohle zelíčko udělám o pouti..děkuji za skvělý recept
wicht
(upraveno)
21. 6. 2009, 11:34
@pavlíkmacík
Nela22
(upraveno)
1. 3. 2009, 20:46
Dnes jsem dělala k obědu. Moc dobrý recept, jen jsem vynechala mouku. Děkuji
wicht
(upraveno)
7. 3. 2009, 13:22
@Nela22
Peti78
(upraveno)
9. 8. 2008, 13:22
Dnes js udělala vaše zelíčko k obědu a bylo výborné skvělý recept
wicht
(upraveno)
15. 8. 2008, 9:05
@Peti78
děkuji
avynka
(upraveno)
30. 7. 2008, 0:21
Ježiši, další dobrota !!! Holky, s takovou se opravdu už za chvilku neunesu . Ale odolat těmto dobrotám, které tu dáváte, prostě nelze . O víkendu vytáhnu z mrazáku kačenu a už se těším na zelíčko .
wicht
(upraveno)
15. 8. 2008, 9:04
@avynka
snad bude chutnat!!!
adriM
(upraveno)
5. 3. 2008, 18:32
Tak jsem dělala, sladké zelí máme rádi a tohle je opravdu něco úplně jiného než klasické zelí . Pravda, asi se to nejvíc hodí k té kačeně. Super obměna
wicht
(upraveno)
6. 3. 2008, 8:11
@adriM
Andrejko, tak to mám radost, že se Vám povedlo a hlavně, že chutnalo
OLUŠ
(upraveno)
21. 2. 2008, 8:30
Dobrý den taky jsem vyzkoušela zelíčko a bylo všem moc chutnalo, škoda,že jsem nestihla bylo hned pryč
wicht
(upraveno)
23. 2. 2008, 17:37
@OLUŠ
děkuji, jsem ráda, že Vám chutnalo
irena49
(upraveno)
31. 1. 2008, 8:34
Toto zelíčko je přímo skvělé! Dcera říkala, že jiné už nechce. Díky za nový recept na přípravu zelí.
wicht
(upraveno)
31. 1. 2008, 19:39
@irena49
Dobrý den Irenko, tak to mám radost, že chutná... Když jsem ho poprvé dělala u tchána, tak se na to ušklíbal, že sladké zelí , a teď nedělám nic jiného a děkuji
wicht
(upraveno)
24. 1. 2008, 8:48
Jani, pak dejte vědět jak chutnalo a držím palec
skotka
(upraveno)
23. 1. 2008, 17:35
TAK TO SKUSÍM TO BUDE MNAMKA