Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Medáčky

0.0
Medáčky

Potřebné ingredience

Tento recept jsem udělala dnes narychlo a je to moooc dobré, je z časopisu Překvapení" 300 g hladké mouky, 100 g cukr moučka, 1 lžička perníkového koření, 1/4 lžičky jedlé sody, 4 lžíce mléka, 1 vejce, 100g rozehřátého medu, 1/2 lžíce rumu, po 20g nasekaných ořechů, mandlí, rozimek, kandovaná pomerančová a citronová kůra na ozdobení různé polevy, ořechy, sypání

Postup přípravy

Těsto jsem připravovala v pekárně, takže nevím, jak se bude zpracovávat ručně:

Smíchat - mouka, cukr, soda, koření
v mléce rozmíchat vejce a med, zapracovat do toho směs mouky a přidat nasekané dobroty, dát do ledničky přes noc, ráno rozválet na vysypaný plech, upíct na 180 a teplé rozkrájet nožem na různé trojúhelníčky, čtverečky a obdélníčky, po vychladnutí namáčet do polevy a zdobit.

Můj poznatek: těsto jsem připravila v pekárně, dala na noc do ledničky, ráno vyválela mezi 2 mikroteny na placku a z ní vykrájela radýlkem tvary, těsto je lepivé, ale mezi těmi sáčky je to v pohodě. Pekla jsem na pečícím papíru.

Chuťově připomíná perníčky, konzistencí štólky, ale vynikne v tom chuť kandovaných ovocných kůr. Mě chutnalo ještě teplé :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 28. 9. 2019, 17:31
Těsto jsem udělala z dvojité dávky a přidala 1 vajíčko, podsypala moukou a rozvalovala, dobře se to dělalo. Vyniká chuť kandovaného ovoce. (Y)
bundasi 10. 12. 2013, 19:44
Dobrý den, dneska jsem na něj taky v časopise narazila. To rozvalování mě ale odrazuje!!!!!! Tak uvidím. Hezký den Vla´dka.
andol 20. 12. 2010, 11:49
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie