(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
PRAVÁ FRANKFURTSKA POLÉVKA-VÝBORNÁ
Potřebné ingredience
máslo,cibule,č.paprika,pepř,2 kostky masoxu,hl.m,slanina ,párek,2 stroužky česneku,petželka,brambory
Postup přípravy
Na másle osmahneme cibulku do ružova.do ní trochu pepře a červené papriky.Pak zasypeme hl.m. a udělame jišku.Ve vlažne vodě rozmichame masoxy a zalijeme jišku.Pak nasypeme brambory na kostičky a česnek utřeny ze solí.Na pánvi opečeme na drobno nakrájený párek a slaninku a nasypeme do polevky-bez vypečeného tuku.Na konec přidame petrželku.je vynikající.
Recept vařim podle gastro.norem.
Recept vařim podle gastro.norem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivewi
(upraveno)
13. 4. 2013, 19:18
shuli
(upraveno)
15. 4. 2013, 12:38
@ivewi
něco je špatně???
IvanaMa
(upraveno)
3. 3. 2009, 13:24
Ahoj Kačko, tak jsem dneska vařila už po druhé tuto Frankfurtskou polévku a je vynikající , takže mooc díky za recept , je to super změna po těch všech zeleninových apod.
shuli
(upraveno)
5. 3. 2009, 21:22
@IvanaMa
jůůůů,dííky mám velikou radost-každá změna v jídelníčku je príííma
Michaela73
(upraveno)
15. 4. 2013, 12:47
@shuli
Nejspíš to jížka.... Správně je jíška ale recept jinak vypadá super.
shuli
(upraveno)
17. 4. 2013, 22:03
@Michaela73
jéééé ,ty baby mají starosti ),díííky,pa.Kačka
aalička
(upraveno)
7. 12. 2007, 8:12
a idem nato
shuli
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:46
@aalička
Tak pak dejte vedet.
pavlinice
(upraveno)
19. 11. 2007, 16:13
Vaříte podle gastro.norem,ale z jakého roku? Nás učili,že připravíme cibulovo-paprikovou jíšku a to znamená,že na tuku osmažíme cibulku,zasypeme hladkou moukou a paprika až potom.O pepři ani nemluvě.Jinak podle názvu je ta vaše ne frankfurtská,ale frankfurtská s párkem a brambory.Do frankfurtské nepatří brambory,česnek,slanina a dokonce ani sůl. Ještě se do ní přidává mléko.Ale to jenom tak čistě profesionálně.
shuli
(upraveno)
19. 11. 2007, 16:42
@pavlinice
Jsou z roku 2001,-Jaroslav Runštuk.Suroviny jsou přesn podle knihy a postup muj.je snad fuk jak postupuji-záleží na chuti.Napsala jsem že tu polévku vařím podle norem jen pro inspiraci že to není jen pro hospody.Jsem sice jen servírka a ne kuchařka jako VY,ale všem nám moc chutná a o to jde NE???Strana 44.-jsou tam dvě,jedna ta Vaše a druhá ta lepší -moje.
Martina 11
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:28
@shuli
Mám úplně ty samý receptury a i jsme jí ve škole takhle jak píšetee dělali.Polévka je výborná
shuli
(upraveno)
7. 12. 2007, 20:46
@Martina 11
děkuji nam moc chutna
pavlinice
(upraveno)
19. 11. 2007, 16:53
@shuli
Teda vy jste se rozjela. Mě právě zajímalo z jakého to je roku a to kvůli tomu,jestli jsou nějaké změny. Nechtěla jsem vás naštvat,ale jen jsem se chtěla informovat.
shuli
(upraveno)
19. 11. 2007, 16:58
@pavlinice
Nechtěla jsem serozjet ani Vas vyděsit .Nemam moc rada to hrani se slovíčky.Jsou tam dvě a ta moje se skutečně jmenuje Frankfurtska s parkem a brambory ale napřišlo mi vuuubec duležity to vypisovat.Pro nas laiky je to prostě dobrá polívka a hotovo.Ale vy to znate a potvrdíte mi že je moc dobrá,že jo??
pavlinice
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:04
@shuli
No určitě je to dobrá polévka a řekla bych,že se dost podobá buřtuguláši. DOPORUČUJI!!!!!
shuli
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:11
@pavlinice
jad
(upraveno)
19. 11. 2007, 16:46
@shuli