(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 SALKO (slazené kondenzované mléko), 3 tyčinky ledové kaštany, 4 čtverečky hořké čokolády, rum podle chuti
Postup přípravy
Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme kousky čokolády a nalámané ledové kaštany. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme SALKO a přiléváme rum. Promícháme a nalijeme do lahve. Dáme vychladit.
Je to mooc dobré, slaďoučké pitíčko. Ideální na vánoční období:)
Do vychladlé směsi přidáme SALKO a přiléváme rum. Promícháme a nalijeme do lahve. Dáme vychladit.
Je to mooc dobré, slaďoučké pitíčko. Ideální na vánoční období:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
renatika007
(upraveno)
4. 12. 2012, 21:18
mužu dat misto rumu slivovici? mame zasobičku domaci a nevim co z toho udelat
annagi
(upraveno)
1. 12. 2012, 22:30
Tak ten zítra dělám!Je třeba cosi do kafe k tomu pečení...
miruchka
(upraveno)
6. 11. 2012, 10:32
dělala jsem ho v loni a fakt nemá chybu ,letos budu dělat zas
llaayyss
(upraveno)
5. 11. 2012, 19:26
babicka miluje vajecny liker-ale ten dostava kazdorocne tak ted mam pro ni lepcejsi lahvinku
petazeli
(upraveno)
1. 12. 2012, 21:01
@llaayyss
Určitě bude spokojená
jajka5
(upraveno)
28. 12. 2011, 13:32
dostala jsem letos lahev tohoto božského moku od snachy a má jednu velkou chybu - moc ubývá- ale už jsem si vyptala odkaz na recept a brzy udělám
petazeli
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:21
@jajka5
Ano, ubývá velmi rychle Nejlepší je udělat víc dávek najednou
Lillienn
(upraveno)
22. 12. 2011, 15:31
Tak jsem likér zkoušela poprvé a musím říct že je vynikajcí díky moc za recept přeji štasné pohodové svátky
petazeli
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:21
@Lillienn
Jsem ráda, že chutná!!!
sarrrkka
(upraveno)
30. 11. 2011, 23:42
No tak ten tímto rokem určitě vyzkouším a moc se na něj těším
Nelke
(upraveno)
19. 11. 2011, 14:00
Milá Peťo díky za skvělý recept vyzkoušeli jsme s přítelem a jsme naprosto nadšení pořád upíjíme Díky, díky, díky Kristííííí
petazeli
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:22
@Nelke
To jsem moc ráda!!!
Ledura
(upraveno)
8. 10. 2011, 17:01
gabikaKa
(upraveno)
29. 9. 2011, 14:51
Maminky, nemáte niektorá skúsenosť namiesto Salka dať nesladené kondenzované mlieko Tatra? Samozrejme, potom by sa to muselo prisladiť. Mám ho doma a neviem, na čo by som ho použila. A teraz chcem na sobotňajšiu oslavu urobiť tento likér. Poprosím niektorú dobrú dušu o radu skôr, než to "pohnojím". Gabi
karmala
(upraveno)
29. 9. 2011, 15:35
@gabikaKa
dejte Tatru místo šlehačky, taky to tak dělám
ledovabroskev
(upraveno)
12. 1. 2011, 23:23
Je to mňamka, dělám taky už několik let, akorát loni byl moc čokoládový, dala jsem kaštany jaj je psáno a místo hořké čokolády, čokoládu 74% to nedoporučuju, úplně to změní chuť, tak jsem ho vylepšovala kond. mlékem, rumem atd, až jsem udělala fungl nový a ten předešlý je dobrý tak na polití nanukáče.
Janca 3
(upraveno)
31. 12. 2010, 16:25
děkuji za super recept-je VÝBORNÝ!!!
petazeli
(upraveno)
4. 1. 2011, 19:32
@Janca 3
díky...dobrou chuť
Hnědovláska
(upraveno)
25. 12. 2010, 11:04
Tak jsem ho dělala a je to moc dobré Akorát ho mám hustý po uležení Nevíte,čím by se dal zředit? Rum tam dávat nechci,dala jsem ho dost ale nějak to zhoustlo Máte to taky tak? Děkuji
itinka007
(upraveno)
25. 12. 2010, 13:14
@Hnědovláska
Já když mát husty likér tak to zředím trošku převařeným mlíkem
Hnědovláska
(upraveno)
25. 12. 2010, 13:34
@itinka007
Děkuji,ale je tam smetana a salko,tak nechci aby to bylo další mléko To už se mi bude zdát přemlíkované Ale děkuji za radu
petazeli
(upraveno)
30. 12. 2010, 17:31
@Hnědovláska
Taky navrhuji buď rumem nebo mlíkem zředit.. Já jsem ho měla akorát, ale když mi někdy zhoustne baileys, tak tam přileju rum, zaštěrchám a je to
Hnědovláska
(upraveno)
22. 12. 2010, 17:59
Ráda bych se napila Ale nemám suroviny
Marci75
(upraveno)
22. 12. 2010, 21:02
@Hnědovláska
Jani, za půl hodinky je hotový
lussis
(upraveno)
22. 12. 2010, 18:18
@Hnědovláska
Dnes jsem zkusila a je to mňamka, takže si nakupte a hurá do toho!!!
veuda1
(upraveno)
22. 12. 2010, 14:24
opravdu vynikající,děkuji. Krásné svátky
petazeli
(upraveno)
22. 12. 2010, 16:28
@veuda1
Jsem ráda, že chutná!Vám taky krásné svátky!
dashakriz
(upraveno)
20. 12. 2010, 20:08
Prosím měla bych dotaz. Má projít varem? Díky
petazeli
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:16
@dashakriz
Nee, nemusí projít varem. Já jsem jen počkala, až se rozpustí...
Marci75
(upraveno)
20. 12. 2010, 19:43
Já na to dostala chuť Zítra kopím salko a ledové kaštany a jdu na to
petazeli
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:20
@Marci75
Tak ať se povede!!
Marci75
(upraveno)
22. 12. 2010, 21:01
@petazeli
Povedl . Právě jsem se s ním "lízla" Myslím, že do týdne bude pryč - naředila jsem ho rumem na 3/4 litru - a je to akorát
evulinka331
(upraveno)
20. 12. 2010, 19:32
zítra jdu na to...to bude mňam
postak
(upraveno)
20. 12. 2010, 19:17
super mňamka děkuji, už ho mám v lednici
petazeli
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:21
@postak
Baileys je vynikající (taky mám v receptech), ale tohle je zase něco jiného... Taky mi moc chutná...