Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 134 návštěvníků)

VYNIKAJÍCÍ likér z ledových kaštanů

0.0
VYNIKAJÍCÍ likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250 ml šlehačky, 1 SALKO (slazené kondenzované mléko), 3 tyčinky ledové kaštany, 4 čtverečky hořké čokolády, rum podle chuti

Postup přípravy

Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme kousky čokolády a nalámané ledové kaštany. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme SALKO a přiléváme rum. Promícháme a nalijeme do lahve. Dáme vychladit.

Je to mooc dobré, slaďoučké pitíčko. Ideální na vánoční období:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

renatika007 4. 12. 2012, 21:18
mužu dat misto rumu slivovici? mame zasobičku domaci a nevim co z toho udelat
annagi 1. 12. 2012, 22:30
Tak ten zítra dělám!Je třeba cosi do kafe k tomu pečení... (Y)
miruchka 6. 11. 2012, 10:32
dělala jsem ho v loni a fakt nemá chybu ,letos budu dělat zas (Y) (Y)
llaayyss 5. 11. 2012, 19:26
babicka miluje vajecny liker-ale ten dostava kazdorocne +o( tak ted mam pro ni lepcejsi lahvinku ^o) ,-) ,-) ,-) ,-) |:o)
petazeli 1. 12. 2012, 21:01
@llaayyss Určitě bude spokojená :)
jajka5 28. 12. 2011, 13:32
dostala jsem letos lahev tohoto božského moku od snachy a má jednu velkou chybu - moc ubývá- ale už jsem si vyptala odkaz na recept a brzy udělám (clamp) (child4) (child4) (child4) (child4) (pst) (pst) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
petazeli 2. 1. 2012, 13:21
@jajka5 Ano, ubývá velmi rychle :-) Nejlepší je udělat víc dávek najednou (Y) (Y)
Lillienn 22. 12. 2011, 15:31
Tak jsem likér zkoušela poprvé :-)a musím říct že je vynikajcí (silvestr2)díky moc za recept (Y)přeji štasné pohodové svátky (kolednici) (stromecek) (andel)
petazeli 2. 1. 2012, 13:21
@Lillienn Jsem ráda, že chutná!!! (Y)
sarrrkka 30. 11. 2011, 23:42
No tak ten tímto rokem určitě vyzkouším (Y)a moc se na něj těším (Y)
Nelke 19. 11. 2011, 14:00
Milá Peťo (K) díky za skvělý recept (Y) (Y) (Y) vyzkoušeli jsme s přítelem a jsme naprosto nadšení :-) (radost) :-) (radost) pořád upíjíme (zajic) (zajic) (zajic) ,-) (smich) Díky, díky, díky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Kristííííí (X)
petazeli 2. 1. 2012, 13:22
@Nelke To jsem moc ráda!!! :-$
Ledura 8. 10. 2011, 17:01
(Y) (Y) (Y)
gabikaKa 29. 9. 2011, 14:51
Maminky, nemáte niektorá skúsenosť namiesto Salka dať nesladené kondenzované mlieko Tatra? Samozrejme, potom by sa to muselo prisladiť. Mám ho doma a neviem, na čo by som ho použila. A teraz chcem na sobotňajšiu oslavu urobiť tento likér. Poprosím niektorú dobrú dušu o radu skôr, než to "pohnojím". Gabi :^)
karmala 29. 9. 2011, 15:35
@gabikaKa dejte Tatru místo šlehačky, taky to tak dělám (Y)
ledovabroskev 12. 1. 2011, 23:23
Je to mňamka, dělám taky už několik let, akorát loni byl moc čokoládový, dala jsem kaštany jaj je psáno a místo hořké čokolády, čokoládu 74% to nedoporučuju, úplně to změní chuť, tak jsem ho vylepšovala kond. mlékem, rumem atd, až jsem udělala fungl nový a ten předešlý je dobrý tak na polití nanukáče.
Janca 3 31. 12. 2010, 16:25
(Y) (Y) (Y) děkuji za super recept-je VÝBORNÝ!!! (silvestr2) (novy rok)
petazeli 4. 1. 2011, 19:32
@Janca 3 díky...dobrou chuť :)
Hnědovláska 25. 12. 2010, 11:04
Tak jsem ho dělala a je to moc dobré (Y) Akorát ho mám hustý po uležení ,-) Nevíte,čím by se dal zředit? :-$ Rum tam dávat nechci,dala jsem ho dost ,-) ale nějak to zhoustlo ,-) Máte to taky tak? ,-) :-$ Děkuji (D)
itinka007 25. 12. 2010, 13:14
@Hnědovláska Já když mát husty likér tak to zředím trošku převařeným mlíkem :-)
Hnědovláska 25. 12. 2010, 13:34
@itinka007 Děkuji,ale je tam smetana a salko,tak nechci aby to bylo další mléko :-p To už se mi bude zdát přemlíkované ,-) Ale děkuji za radu (L)
petazeli 30. 12. 2010, 17:31
@Hnědovláska Taky navrhuji buď rumem nebo mlíkem zředit.. Já jsem ho měla akorát, ale když mi někdy zhoustne baileys, tak tam přileju rum, zaštěrchám a je to ,-) (D)
Hnědovláska 22. 12. 2010, 17:59
Ráda bych se napila (D) Ale nemám suroviny ,-)
Marci75 22. 12. 2010, 21:02
@Hnědovláska Jani, za půl hodinky je hotový (Y)
lussis 22. 12. 2010, 18:18
@Hnědovláska Dnes jsem zkusila a je to mňamka, takže si nakupte a hurá do toho!!! (silvestr)
veuda1 22. 12. 2010, 14:24
(D) opravdu vynikající,děkuji. Krásné svátky (kolednici) (andel)
petazeli 22. 12. 2010, 16:28
@veuda1 Jsem ráda, že chutná!Vám taky krásné svátky! (D)
dashakriz 20. 12. 2010, 20:08
Prosím měla bych dotaz. Má projít varem? Díky
petazeli 21. 12. 2010, 8:16
@dashakriz Nee, nemusí projít varem. Já jsem jen počkala, až se rozpustí... (D)
Marci75 20. 12. 2010, 19:43
Já na to dostala chuť (drink) Zítra kopím salko a ledové kaštany a jdu na to (Y)
petazeli 21. 12. 2010, 8:20
@Marci75 Tak ať se povede!! (Y)
Marci75 22. 12. 2010, 21:01
@petazeli Povedl . Právě jsem se s ním "lízla" ,-) ,-) ,-) Myslím, že do týdne bude pryč - naředila jsem ho rumem na 3/4 litru - a je to akorát (Y)
evulinka331 20. 12. 2010, 19:32
zítra jdu na to...to bude mňam (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
postak 20. 12. 2010, 19:17
super mňamka (clamp) (clamp) (clamp) děkuji, už ho mám v lednici (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
petazeli 21. 12. 2010, 8:21
@postak Baileys je vynikající (taky mám v receptech), ale tohle je zase něco jiného... Taky mi moc chutná... (zajic) (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie