Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 90 návštěvníků)

IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie

0.0
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie

Potřebné ingredience

Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu

Postup přípravy

Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hheellaa 12. 12. 2016, 9:04
Díky za tip (F)
satnicek 23. 11. 2016, 16:59
Dobrý den..Teda komentáře raději moc Nedávám ..,ale jste jedná z mála kde dělám výjimku (Y) (L)jelikož tyhle kokosky jsou tak boží,ze je musím schovat hned teď po upečení .jinak by je tady všichni snědly včetně me [A] |:o) (Y)děkuji za úžasný recept a žádné jiné už nepecu (Y) (clamp) [A] (L)konečně kokosky jak mají být. (pusa) (Y) (clamp)krásné Vánoce a šťastný Nový Rok 2017
uvanesky 12. 11. 2016, 19:33
Nejlepsi kokosky na svete! |:o)
estepanova 17. 12. 2014, 19:59
Milá Moni, moc děkuji za recept, šla jsem slovo od slova podle Vás a dopadlo to na 1 s *. Vyšlo mi přes 120 kousků a pekla jsem na 150 horní+dolní horkovzduch asi 18 minut. I během roku mi zbývají bílky, kterých mám někdy jen tři a čekám na další, takže upeču i v menším množství. Bylo to hned uděláno, to mám ráda. Pěkné vánoce. Eva (andel)
pirozacka 18. 12. 2012, 15:04
Lepší kokosky jsem nikdy nejedla,úplně se v puse rozplynou,díky za supr recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
petunka 77 6. 12. 2012, 20:45
Ha,tak už vím co udělat s bílky co zustaly po výrobě vaječného konaku ^o) ^o) ^o) vyzkouším (L)
jarnickova 3. 12. 2012, 20:36
já se připojuji k zástupu nadšených ! jsou skvělý !! díky (Y)
Petra (Kája + Honzík 15. 11. 2012, 15:22
Moniko, super :-) díky za recept (jezisek)
teessa 26. 9. 2012, 19:20
výýborné (Y)
wictorie 20. 12. 2011, 17:34
Tohle jsou nejlepší kokosky jaké jsem kdy jedla. Na vánoce dělám plněné kokosky (linecké kolečky, doprostřed marmeláda okolo marmelády krém a nahoru kokosku) tak jsem použila tyhle kokosky a je luxusní, Krásně jemné, měkké, žádná sušenina, prostě bomba |:o)
simono 30. 12. 2011, 16:30
@wictorie Moni, tak takáto gurmánska informácia vždy poteší (L) (L) (L) (novy rok)
jusinka 18. 12. 2011, 22:24
Přidám se k ostatním, jsou naprosto božský (Y) (Y) (Y), úplně se rozplývají na jazyku |:o) |:o) |:o) Díky za úžasný recept (L)
simono 19. 12. 2011, 10:21
@jusinka Luci a ja ďakujem za odozvu, tešííí |:o) |:o) |:o) (zajic) (kolednici) (L)
emilek :-) 15. 12. 2011, 20:37
musím říct, že jsou naprosto luxusní |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) mám je upečené už víc než týden, uskladněné na balkoně. v teple krásně povolily a rozplývají se na jazyku (Y) (Y) normálně jsou tak křehké, že "utíkají" mezi prsty :-o a přesně jak píšete Moni - vevnitř krásně měkké |:o) |:o) |:o) |:o) prostě famózní |:o)
simono 19. 12. 2011, 10:19
@emilek :-) |:o) |:o) |:o) Dáška ďakujem za podrobný životný cyklus kokosiek |:o) |:o) |:o) som rada, že sú ako majú byť a vydarili sa! (stromecek) (stromecek) (stromecek)
pučík 15. 12. 2011, 10:26
Moni, akorát je peču. Opravdu výborné!!! (Y) (F) (clamp) :-) Krásné Vánoce. (stromecek)
simono 19. 12. 2011, 10:15
@pučík Lucinka, krááásne Vianoce (stromecek) (andel) (banky)
sarus 46 14. 12. 2011, 20:16
Mončo,právě jsem kokosky dodělala a fakt nemají chybu. Super recept. |:o) |:o) (F)
simono 19. 12. 2011, 10:14
@sarus 46 Díky Šárka a dobrú chuť! (zajic) (kolednici) (L)
lucakrizka 12. 12. 2011, 21:37
Právě dopékám,chlap mi po ochutnání udělil jedničku (Y)! Perfektně napsaný recept |:o) Loni se mi roztekly,tak jsem letos zkusila Vaše a dobře jsem udělala. I když kokosky nemusím,tak jsem jednu ochutnala a jsou fakt výborné (clamp) Děkuji a přeji příjemné vánoce (banky)
simono 19. 12. 2011, 10:13
@lucakrizka Luci, tešíííííííííííííííím sa (radost) (radost) (radost) a tiež prajem krásne sladké Vianoce (stromecek) (L)
maho 10. 12. 2011, 22:18
Moni, výsledek pečení je skvělý (Y) (Y) (Y) (Y), ještě před hodinou jsem měla dva plechy, nyní mám už jen jeden a ten už jim fakt nyní nedám ,-) ,-) ,-) ,-), díky za tip. Martina
simono 12. 12. 2011, 16:55
@maho Martinka, chytro SHOVAŤ -nič iné nepomôže ,-) ,-) ,-) (zajic) (banky) (L)
strip 10. 12. 2011, 15:41
Tak jsem dnes upekla, byli na povrchu tvrdší uvnitř měkké, nechala jsem je v troubě ještě chviličku a ted jsou tvrdší všude.Myslíte že ještě změknou? *-)
simono 12. 12. 2011, 16:54
@strip Miruška, už keď ich vyberiete, už do rúry nieee :-$ a čas pečenia nepredlžovať,už nezmaknú...možno je najaký tip aj na to, ale o nijakom neviem :-S (L)
strip 12. 12. 2011, 19:37
@simono Děkuji :´( za info, no jíst se dají ale vím kdy jsem je měla vyndat (6) Pekla jsem kokosky a byli zprvu tvrdé a pak změkli, tak pořád doufám....
Luciiaa23 8. 12. 2011, 12:11
Tak cestíčko sa krásne robilo,ale už ich pečiem asi 25min a stále sú ako pena,keď ich chytím,majú byť tvrdé zvrchu,keď ich mám vyberať z trúby?neviem,čo robím zle :-(
simono 12. 12. 2011, 16:51
@Luciiaa23 Lucka, treba dať do rozohriatej rúry a čas aj teplota vždy sedí /ja mám ale teplovzdušnú rúru..../ Zvrchu sú po dopečení na omak makké, keď vychladnú zostane vnútro makké a vrch chrum. Ja vyberám keď špičky začínajú "ružovieť". Dajte vedieť ako ste dopiekli.... (zajic) (zajic) (zajic)
Ajen9 3. 12. 2011, 23:36
(clamp) (clamp)
simono 12. 12. 2011, 16:47
@Ajen9 |:o) |:o) |:o)
tinas1 (upraveno) 1. 12. 2011, 15:30
Opravdu jsou výborné. Děkuji za recept i za nápad s naběračkou na zmrzlinu. Hezké vánoce všem.
simono 12. 12. 2011, 16:45
@tinas1 Krásne Vianoce (kolednici) (banky) (andel)!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie