Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kachní prsíčka na tymiánu

0.0
Kachní prsíčka na tymiánu

Potřebné ingredience

Kachní prsa, tymián, sůl, pepř, olej, 1 lžíce másla

Postup přípravy

Kachní prsíčka osušíme, kůžičku příčně nařízneme, osolíme, z obou stran a sůl vetřeme pěkně do kůže i do masa, opepříme, posypeme tymiánem a položíme na pánev s rozehřátým olejem (cca 3 PL) a lžíci másla kůžičkou dolů a smažíme cca 5-7 min (podle velikosti a výšky prsíček) - prostě tak, aby kůžička byla krásně propečená a křupavá - pak otočíme a smažíme dalších 6-10 min, podle toho, jestli chceme střední nebo úplné propečení.

Možno taky smažit po 5 min z obou stran a pak dát na cca 4-5 min do trouby vyhřáté na cca 200°C.

Hotové naporcujeme na tenké plátky - podobně jako rostbeaf.

*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie