Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den

ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i…

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání

Postup přípravy

Tyto rohlíky jsou teď naším favoritem ( a že už jsme jich vyzkoušeli hodně:-)), třeba najdeme někdy ještě něco lepšího, ale zatím u nás jednoznačně vedou :-). Prý jsou skvělé i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MASOPUSTNÍ KOBLIHY

MASOPUSTNÍ KOBLIHY

Potřebné ingredience

Tento recept je pro všechny maminky, které " to ještě nikdy nedělaly" :-) a které třeba mají strach to zkusit, stejně jako kdysi já :-). S chutí do toho, nic na tom není !
Těsto připravíte stejným způsobem jako u bavorských vdolečků, které už tu v receptech mám :-)
( snad se na mě nikdo neurazí, že to tu nebudu znovu vypisovat :-))
Pokud někoho zajímá počet, tak z kila mouky máme 42 ks koblížků.

Postup přípravy

Zaděláme těsto ručně nebo v DP.
Necháme vykynout.

Odkrojíme část těsta, vyválíme na placku asi4 mm silnou. Snažte se vyválet ji co nejvíce zrcadlově shodnou, rozdělíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PLNĚNÉ ŠÁTEČKY - VÝBORNÉ !!!

PLNĚNÉ ŠÁTEČKY - VÝBORNÉ !!!

Potřebné ingredience

Těsto : 0,5 kg hladké mouky, necelá kostka droždí ( asi 2/3), 250-270 ml mléka, 7 čl cukru, špetka soli, 2-3 žloutky, 30g másla (oleje), 1 PL rumu, 1 čl citrón. šťávy;
Náplň: podle chuti - tvarohová, maková, povidlová, jablečná, atd.
Na potření : asi polovina másla - rozehřát v kastrůlku, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Zaděláme si kynuté těsto, které NENECHÁME vykynout ( kdo má pekárnu, může to do ní dát na program Dort, jen na hnětení).
Těsto vyklopíme na vál, odkrajujeme kousky, které…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nejlepší bavorské vdolečky, jaké jsem kdy jedla :-) !!!

Nejlepší bavorské vdolečky, jaké jsem kdy jedla :-) !!!

Potřebné ingredience

Na těsto: 20g droždí, 250 ml mléka, 2 PL cukru, 1/2 čl soli, 2 PL rumu, 2 PL změklé Hery, 1 vejce, 1 žloutek, 500g polohr. mouky ( já dělám z dávky a půl) Na zdobení: marmeláda/džem (nejlepší je jahodový), zakysaná smetana, na posypání nastrouhaný tvrdý tvaroh

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na Vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VAFLE  (recept z receptáře vaflovače/ toustovače) - moc dobré!!!

VAFLE (recept z receptáře vaflovače/ toustovače) -…

Potřebné ingredience

300 g mouky ( hladké, polohrubé nebo jejich směs), 10g pr. do pečiva,
1/2 l mléka (můžeme dát trochu víc, ale pozor, aby nebylo těsto příliš řídké),
75 g cukru,
100 g rozpuštěného másla,
2 vejce, špetka soli

Postup přípravy

Všechny suroviny řádně promícháme ( já to dávám do kuchyň. robota) a necháme chvíli odpočinout.
Pak už jen děláme vafle podle návodu, pokapeme jahodovým topingem ( můžeme…

Zobrazit více...

Kategorie