(recept
si oblíbilo 179 návštěvníků)
ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání
Postup přípravy
Tyto rohlíky jsou teď naším favoritem ( a že už jsme jich vyzkoušeli hodně:-)), třeba najdeme někdy ještě něco lepšího, ale zatím u nás jednoznačně vedou :-). Prý jsou skvělé i druhý den - alespoň to říkala moje maminka, které jsem dala 2 domů ( a to je docela mlsná :-)). Vlastní zkušenost zatím nemáme, nikdy nám do druhého dne nezbydou .-)
V DP nebo ručně zaděláme těsto. Já dělám na program Dort, samozřejmě bez pečení :-), jen nechám vypracovat těsto. Pokud pospíchám, nechám kynout na teplém místě, pokud chci rohlíčky na ráno, dám vypracované těsto v míse do igelitového sáčku a šoupnu do lednice nebo dám na nějaké hladné místo, ráno jen vyndám a chvíli nechám při pokojové teplotě.
Těsto si rozdělím na čtvrtiny a z každou pak ještě na třetiny, takže mám celkem 12 bochánků.
Vyválíme oválky a stočíme rohlíky nebo upleteme housky, dáme na plech na pečicí papír a necháme tak 20 min kynout. Potřeme tím, co máme k dispozici, posypeme mákem či kmínem, popř. hrubou solí a šoupneme plech do vyhřáté trouby, kam jsme dali i mističku s vodou, a upečeme do zlatova. Já je dělala v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C.
Po vyndání necháme vychladnout na dřevěnné podložce či mřížce a pak jíme.
Dobrou chuť
V DP nebo ručně zaděláme těsto. Já dělám na program Dort, samozřejmě bez pečení :-), jen nechám vypracovat těsto. Pokud pospíchám, nechám kynout na teplém místě, pokud chci rohlíčky na ráno, dám vypracované těsto v míse do igelitového sáčku a šoupnu do lednice nebo dám na nějaké hladné místo, ráno jen vyndám a chvíli nechám při pokojové teplotě.
Těsto si rozdělím na čtvrtiny a z každou pak ještě na třetiny, takže mám celkem 12 bochánků.
Vyválíme oválky a stočíme rohlíky nebo upleteme housky, dáme na plech na pečicí papír a necháme tak 20 min kynout. Potřeme tím, co máme k dispozici, posypeme mákem či kmínem, popř. hrubou solí a šoupneme plech do vyhřáté trouby, kam jsme dali i mističku s vodou, a upečeme do zlatova. Já je dělala v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C.
Po vyndání necháme vychladnout na dřevěnné podložce či mřížce a pak jíme.
Dobrou chuť
A ještě houstičky :-). No, tvar ještě musím vypilovat, nemám je tak hezké, jako většina maminek tady, ale chuťově jsou prostě SUPER. Fakt doporučuji !!!
Ještě jedny :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
21. 6. 2017, 23:06
vladka53
(upraveno)
20. 6. 2017, 18:06
Po obědě jsem upekla houstičky k rajčatovému salátu a a teď v 18 hodin není ani jedna. Jsou opravdu vynikající,vůbec nejsou buchtové.
katkajohny
(upraveno)
18. 6. 2017, 12:09
Vynikající
kurel
(upraveno)
29. 3. 2015, 15:15
Opravdu vynikající lepší než majolkové, které jsem doposud dělala.
babkamt
(upraveno)
24. 10. 2014, 20:34
vyzerajú krásne, vyskúšam ich
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 10. 2014, 19:01
taba
(upraveno)
24. 10. 2014, 16:34
Vypadají krásně, vyzkouším
nasta77
(upraveno)
6. 1. 2014, 18:28
Irčo, rohlíky jsou luxusní
B.a.m.b.u.c.a
(upraveno)
31. 10. 2011, 10:12
Dobrý den chystám se na tyhle sympatické rohlíčky jen se chci zeptat musím tam dávat to sádlo?vůbec ho nepoužívám tak jestli to jde něčím nahradit Děkuji za odpověď měje se pěkně Blanka
šumafka
(upraveno)
5. 8. 2009, 20:34
Peču je každý druhý den. Jsou prostě úžasné!!! Ještě se nikomu nepřejedly.
Ircula
(upraveno)
16. 8. 2009, 12:23
@šumafka
Lenko, jsem ráda, že Vám chutnají , mám z toho radost, díky . Snad se Vám časem opravdu nepřejí
Irka.M
(upraveno)
31. 7. 2009, 19:51
Paní Irenko!Dnes jsem rohlíčky upekla a musím říct,že jsou opravdu vynikající .Děkuji za receptík
Ircula
(upraveno)
16. 8. 2009, 12:22
@Irka.M
Irenko, díky moc za pochvalu , moc mě těší .
šumafka
(upraveno)
22. 4. 2009, 21:31
Bezva těsto a moc dobré housky. Dneska jsem je pekla poprvé a určitě budou oblíbené. Díky za recept! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1909290
Ircula
(upraveno)
22. 4. 2009, 21:53
@šumafka
Leni, moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že jste byla spokojená . Máte je moc krásné
Ivca235
(upraveno)
20. 4. 2009, 23:27
Už jsem se na tyto rohlíky chystala dlouho... a dnes jsem se do nich konečně pustila. Jsou naprosto úžasné! Děkuji Irčo za recept! Těsto vypracovala pekárna, nakynulo a už jsem tvořila.. Nebyly sice tak krásné jako vaše,ale chutnaly náramně! Myslím, že tímto mé pečení rohlíků teprve začíná...
Ircula
(upraveno)
21. 4. 2009, 20:59
@Ivca235
Ivanko, teprve teď jsem si všimla komentáře, moc děkuji za pochvalu . Jsem ráda, že Vám chutnaly a že jste se do nich pustila . Já se k nim pořád nějak dostat nemůžu, už asi 2 měsíce . Mějte se krásně
bidulienka
(upraveno)
16. 3. 2009, 12:32
ako dlho m,usi kysnut cesto ked chcem robit rohliky hned?mohli by ste mi poradit ci je lepsie ho nechat na chlade odstat a potom z neho robit alebo ho hned dat vykysnut a robit rohliky,dakujem
Ircula
(upraveno)
16. 3. 2009, 20:53
@bidulienka
Dobrý večer, Moniko, pokud chcete dělat rohlíky hned, je lepší nechat těsto kynout v teple . Pokud chcete po delší době, klidně jej šoupněte dochladu, pak vykyne a jde to . Tak ať se povedou
Hupcza
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:38
potvrzuji, že jsou výborné i druhý den díky za recept (jen jsem neměla vajíčko na potření a tak výsledek nebyl samozřejmě tak hezký jako váš , na chuti to ale nic nezměnilo )
Ircula
(upraveno)
15. 3. 2009, 20:22
@Hupcza
Michaelko, to jsem ráda, že to můžete potvrdit , nám nějak do 2. dne nezbývají, tak jsem ráda, že snad tolik nelžu . Jo a není zač
gate
(upraveno)
16. 1. 2009, 15:36
Před chvílí jsem dopekla a jsou teda opravdu vynikající . Lepší rohlíky se mi ještě nepovedly . Těsto super, bezva se s ním pracovalo. Moc velké díky za recept!!!
Ircula
(upraveno)
16. 1. 2009, 18:11
@gate
Milá Gábi, není zač . Moc děkuji za pochvalu . Jsme s nimi na tom podobně . Zítra je taky dělám, už se na ně těším . Díky, papa
Romcula
(upraveno)
13. 1. 2009, 13:53
Irenko, houstičky byly vynikající, včera jsem dělala poprvé a dneska jsem musela zadělávat znovu . Tvary máte nádherné , jako z profi pekárny Děkuji za recept Romana
Ircula
(upraveno)
13. 1. 2009, 19:17
@Romcula
Romanko, moc děkuji . Jsem moc ráda, že Vám chutnaly . U nás se taky po nich jen zapráší . Díky a není vůbec zač.
pepro
(upraveno)
6. 1. 2009, 21:16
už dlouho jsem se na ně chystala, ale upekla jsem je až dnes. Jsou VYNIKAJÍCÍ Sice moje výtvorjy nevypadají tak ukázkově jako Vaše, ale to nevadí - mizí z talíře kosmickou rychlostí Díky za recept
Ircula
(upraveno)
7. 1. 2009, 10:37
@pepro
Děkuji, Petro, za pochvalu , jsem ráda, že Vám chutnají. Taky je zase musím udělat , nějak mi na to nezbývá čas. Určitě jsou vaše výtvory krásné, moje taky nejsou zrovna ukázkové . Hlavní věc je, že chutnají , vzhled se časem zlepší , aspoň v to doufám u sebe . Děkuji za zprávičku
zdenakucerova
(upraveno)
11. 7. 2008, 19:57
Irenko chválím, chválím chválím. Co chcete pilovat na tvaru??? Rohlíčky i housky máte báječné, jak z reklamy na nedělní snídani Zdena
Ircula
(upraveno)
12. 7. 2008, 21:26
@zdenakucerova
Milá Zdeňko, jsem ráda, že vám chutnaly, díky také za pochvalu tvaru, to jak jsem tu koukala na jiné maminky , tak si říkám, že to musím zlepšit , že je ještě k tomu prostor. Ale ony se snědí i tak a snad se jim i líbí.
jezinka
(upraveno)
11. 7. 2008, 19:26
Milá Irenko, tak jsem právě vytáhla várku rohlíků z trouby a jsou úžasné!!!!!! a UŽ SKORO NEJSOU !!!!!! manža a naši dva raubíři se na ně vrhli a olizují se až za ušima.... to jsou snad nejlepší rohlíky jaké jsme kdy jedli Moc Vám děkujeme za recept, jsou neuvěřitelné!! Martina a
Ircula
(upraveno)
12. 7. 2008, 21:24
@jezinka
Martinko, moc děkuji zachválu, moc mě těší, že vám chutnají. díky, díky díky