MASOPUSTNÍ KOBLIHY

Potřebné ingredience
Tento recept je pro všechny maminky, které " to ještě nikdy nedělaly" :-) a které třeba mají strach to zkusit, stejně jako kdysi já :-). S chutí do toho, nic na tom není !
Těsto připravíte stejným způsobem jako u bavorských vdolečků, které už tu v receptech mám :-)
( snad se na mě nikdo neurazí, že to tu nebudu znovu vypisovat :-))
Pokud někoho zajímá počet, tak z kila mouky máme 42 ks koblížků.
Postup přípravy
Necháme vykynout.
Odkrojíme část těsta, vyválíme na placku asi4 mm silnou. Snažte se vyválet ji co nejvíce zrcadlově shodnou, rozdělíme ji totiž na poloviny a budeme přehrnovat jednu část přes druhou.
Placku si pomyslně rozdělíme na poloviny, na jednu se naznačíme - uděláme takové otisky -sklenkou ( nebo čím budeme vykrajovat) kolečka, kde budou koblihy. Pak do nich doprostřed dáme náplň ( u nás vede maková, ale dávám i marmeládu - nesmí být příliš řídká), opatrně přehrneme těsto, tj. překlopíme druhou polovinou tu s náplní a podle kopečků od náplně vykrajujeme koblížky, aby náplň byla co nejvíce uprostřed. Nijak už nemusíme přimačkávat, krásně se to spojí vykrojením.
Necháme ještě chvíli vykynout. Mezitím si rozehřejeme větší množství oleje a když je dost teplý, opatrně do něj vložíme koblížky. Nedáváme jich moc, nafouknou se.
Vyplatí se to hlídat, některé jsou totiž jako živé a samy se otáčejí :-).
Mám elektrický sporák se 6 stupni, dělám je ze začátku na st.4, za chvilku přepnu na st. 3.
Ale to už každá kuchařinka pozná sama :-).
Jsou VÝBORNÉ.
Dobrou chuť

Část těsta vyválíme, snažíme se, aby obě poloviny byly co nejvíce podobné.
Sklenkou NAZNAČÍME koblížky na jedné polovině placky ( snažila jsem se to vyfotit, snad je to alespoň trochu vidět).

Do středů koleček dáme náplň.

Opatrně překlopíme druhou polovinou těsta.

Kolem vyvýšenin vykrájíme koblížky.

Necháme chvíli nakynout, pak opatrně vhodíme do rozpáleného oleje.

Nedáváme jich moc najednou, nafouknou se.

Usmažíme dozlatova z obou stran a necháme vysušit na ubrousku.

A hotovo :-).
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu












































































































































































































































