Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort opice

Dort opice

Potřebné ingredience

dort harlekýn, cereálie čokomističky, čokopoleva, bonbony banány

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koňakové špičky

Koňakové špičky

Potřebné ingredience

Na buflery: 90g hladké mouky, 50g cukru, 4 velká vejce, 10g bramborového škrobu, 30g vody. Čokoládový krém: 90g cukru, 30g plnotučné hladké sójové mouky, 180g 60-70% čokolády, 180g másla, 30g kakaa, 120g vody, 2g soli. Koňaková náplň: hustý vaječný koňak nebo salko smíchané s rumem a vanilkou. Na namáčení hořká čokoláda + kakaové máslo.

Postup přípravy

Piškoty: vyšleháme sníh a cukrem do lesklé pěny a v jiné míse žloutky s cukrem, škrobem a 1/3 mouky. Do žloutkové směsi vmícháme stěrkou sníh a nakonec zbylou mouku. Cukrářským…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

150g piva, 20g vody, 10g droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 130g polohrubé mouky, 170g hladké mouky, 20g povoleného sádla, 1 lžička sladěnky (cukru)

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi hodinu vykynout. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, umotáme tenké zahnuté rohlíky. Dáme na plech a necháme ještě nakynout, poté potřeme vejcem a posypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový pudinkový dort

Jablkový pudinkový dort

Potřebné ingredience

1kh strouhaných jablek, 200g jablečného džusu, moštu, popřípadě vody, 300g vody, 2 lžíce cukru, 3 hřebíčky, skořice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 vanilkové pudinky. Šlehačka, piškoty.

Postup přípravy

Jablka zalijeme 200g džusu, přidáme hřebíček, cukr, citrón a skořici. Vaříme doměkka, poté vyndáme hřebíčky a rozmixujeme. Pudinky rozmícháme ve 300g vody a vijeme k vařící se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s krémem

Jablkový koláč s krémem

Potřebné ingredience

150g měkkého másla, 50g cukru, 30g mletých mandlí, 1 vejce, citrónová kůra, sůl, 150g hladké mouky, 130g špaldové celozrnné mouky. Náplň: 3 jablka, 200g creme fraiche, 150g šlehačky, 20g cukru, 3 žloutky, mletá vanilka. Citrón do vody na namáčení jablek, meruňková marmeláda na potření

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, kůru, mandle a mouky. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté rozválíme do koláčové formy (26cm), okraje seřízneme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňové brownies

Dýňové brownies

Potřebné ingredience

150g hořké čokolády (alespoň 70%), 3 vejce, 50g třtinového cukru, 90g hladké mouky, sůl, 170g přírodního sýru (Philalephia, lučina,...), 120g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná dýně), 1/4 lžičky kardamomu, 1/2 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky hřebíčku, 20g cukru do krému

Postup přípravy

Čokoládu s máslem rozpustíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme čokoládu a až nakonec vmícháme mouku. Na krém všechny ingredience…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýňové kari

Dýňové kari

Potřebné ingredience

malá dýně, 2 velké hrsti vařené cizrny, 1 plechovka kokosového mléka, kousek brokolice nebo květáku, 4 lžíce sekaných rajčat, lžička kari, lžička kurkumy, kousek chilli papričky, sůl, citrónová kůra, rýžový olej, černý sezam, trochu vývaru (cca 200ml), petrželka k posypání, ev. trochu cukru

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky dýně, krátce i koření a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přidáme rajčata a cizrnu. Necháme dusit, dokud není dýně měkká a tekutina zredukovaná do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Luštěninovo-rýžové placky

Luštěninovo-rýžové placky

Potřebné ingredience

luštěniny (červená čočka, hnědá čočka, mungo, rýže, sůl

Postup přípravy

Luštěniny a rýži namočíme do horké vody na několik hodin, poté slijeme, dáme čistou vodu a rozmixujeme nahrubo. Necháme přes noc v lednici a druhý den rozmixujeme co nejvíc…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z fazolí

Míša řezy z fazolí

Potřebné ingredience

2 plechovky červených fazolí, 3 malé hodně zralé banány, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce medu, 80g špaldové mouky, 60g olivového oleje, 1/2 PP. Náplň: 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh v alobalu, med dle chuti. Poleva: čokoláda, kakaové máslo

Postup přípravy

Fazole propláchneme a rozmixujeme s banány a olejem. Pak zašleháme zbylé ingredience. Pečeme v menším pekáčku ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min. Necháme vychladnout, poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

250g vody, 1/2 droždí, 40g měkkého másla, 500g polohrubé mouky, 8g cukru, 10g soli. Vejce na potření, mák na posypání

Postup přípravy

Vodu smícháme s droždím a cukrem a necháme chvíli stát. Poté vypracujeme kynuté těsto e necháme zakryté kynout 1-2 hodiny, s tím, že po 30 min. překládáme a vytahujeme. Rozdělíme…

Zobrazit více...

Kategorie