Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tvaroh se sušenými švestkami

Tvaroh se sušenými švestkami

Potřebné ingredience

250 g tvarohu,pár lžiček sojové smetany,5 kusů sušených švestek,10 kusů jader vlašských ořechů,2 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Švestky namočíme na 1 hodinu do teplé vody. Tvaroh dobře promícháme s cukrem a smetanou. Ořechy nadrobno nasekáme. Tvaroh dáme na talíř, posypeme oříšky a nahoru dáme okapané…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou

Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou

Potřebné ingredience

30 g drobných těstovin (sunarka káčátka), 1 malá mrkev, 1/2 malého pastináku, 3 růžičky brokolice, 5cm pórku, 10g kuřecího masa(králičí,krůtí), voda, olivový olej

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dle postupu na krabici. Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme s kapkou oleje do měkka, maso uvaříme a nakrájíme nebo rozmixujeme. Vše dáme dohromady…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny s brokolicí a opečeným kuřecím masem

Těstoviny s brokolicí a opečeným kuřecím masem

Potřebné ingredience

Půlka kuřecích prsíček, 3 růžičky brokolice, olivový olej, dětské těstoviny, PL jogurtu

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozpáleném olivovém oleji, mezitím si dáme vařit těstoviny a brokolici dáme vařit nad páru. Po uvaření všech surovin smícháme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Potřebné ingredience

400 g špaldové mouky, 400 g hrubé mouky, 800 g vařených brambor, 125 ml mléka, 2 ks vajec, špetka soli, 1 kg švestek

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme najemno, smícháme s ostatními surovinami a zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na čtverečky podle velikosti švestky a tvoříme knedlíky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovocný puding s meruňkovým kompotem

Ovocný puding s meruňkovým kompotem

Potřebné ingredience

74 g vanilkového pudingu (2 balení), 300 g meruňkového kompotu, 900 ml mléka, 3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Do 4 skleněných mističek dáme po stejném díle meruňky. Trochu mléka odlijeme do misky a smícháme se třtinovým cukrem a pudingovým práškem.
100 ml šťávy z meruněk doplníme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablíčkové košíčky s mrkvovou směsí

Jablíčkové košíčky s mrkvovou směsí

Potřebné ingredience

4 ks jablek, 4 ks mrkve, 100 g nastrouhaného sýra, 1 ks citrónu, 1 bílí jogurt, 1 lžička cukru, špetka soli.

Postup přípravy

Omytá jablíčka rozkrojíme na dvě půlky a vykrojíme jádřince. Nastrouhanou mrkev smícháme s ostatními surovinami, hotovou pomazánkou naplníme vydlabaná jablíčka. Podáváme s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánovo čokoládové lívance s medem

Banánovo čokoládové lívance s medem

Potřebné ingredience

3 banány, 200 ml mléka, 1 a 1/4 sklenice hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, špetka soli, 1/2 tabulky dobré hořké čokolády, med.

Postup přípravy

2 banány rozmačkáme vidličkou, 1 banán necháme na dekoraci. Do mísy dáme rozmačkané banány, mléko, vejce a rozšleháme. Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
čokoládový termix(pribináček)

čokoládový termix(pribináček)

Potřebné ingredience

250g tvarohu(já dávám polotučný),200g kysané smetany,cukr podle chuti,kakao asi 2-3lžíce,200ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Ušlehám si v míse šlehačku,dám stranou a vyšlehám tvaroh,kys.smetanu,cukr a kakao.Potom přidám opatrně šlehačku a hotovo.Nám se tento recept osvědčil a dělám ho pomalu každý týden…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí pribináček - rychlé, chutné :)

Domácí pribináček - rychlé, chutné :)

Potřebné ingredience

smetana na šlehání 250-500g tvarohu ( já dávám ten ve vaničce) 2 vanil. cukry, příp. i moučkový cukr

Postup přípravy

Smetanu vyšleháme, přidáme tvaroh a cukr podle chuti a necháme vychladit. My jíme s piškotama a ovocem.
Je to moc dobré!!

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jarní polévka z červené čočky

Jarní polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

červená čočka, střední mrkev, kedlubna, hrášek, brambory, jarní cibulka, lžička řepkového oleje, kmín, čerstvá petrželka

Postup přípravy

Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku, přidejte omytou, očištěnou a na malé kostičky nakrájenou mrkev, kedlubnu a brambory. Přisypte propláchnutou červenou čočkou a…

Zobrazit více...

Kategorie