Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brokolice s brambory a cuketou  od 6. měsíce

Brokolice s brambory a cuketou od 6. měsíce

Potřebné ingredience

brokolice, brambory a cuketa (zhruba ve stejném poměru) voda olej/máslo

Postup přípravy

Brambory a cuketu oloupejte a omyjte. Růžičky brokolice omyjte. Brambory a cuketu nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Vše zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Batátové pyré  od 6. měsíce

Batátové pyré od 6. měsíce

Potřebné ingredience

batáty voda olej/máslo

Postup přípravy

Ostrouhané a omyté batáty nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařené batáty rozmixujte,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše  od 6. měsíce

Bramborová kaše od 6. měsíce

Potřebné ingredience

brambory\r\nvoda\r\nolej/máslo\r\nkojenecké/mateřské mléko (Příp.cuketa nebo mrkev)

Postup přípravy

Postup přípravy:\r\nOloupané a omyté brambory nakrájejte na kostičky, znovu propláchněte, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte je v malém množství vody…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brokolicové (květákové,dýňové) pyré  od 6. měsíce

Brokolicové (květákové,dýňové) pyré od 6. měsíce

Potřebné ingredience

brokolice (květák,dýně) voda olej/máslo (mrkev) dýně od 8.měsíce

Postup přípravy

Postup přípravy:
Omyté růžičky brokolice nebo květáku zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařenou brokolici nebo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvové pyré  od 6. měsíce

Mrkvové pyré od 6. měsíce

Potřebné ingredience

mrkev voda olej/máslo (brokolice)

Postup přípravy

Postup přípravy:
Ostrouhanou a omytou mrkev nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařenou mrkev…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brokolicovo-bramborová polévka

Brokolicovo-bramborová polévka

Potřebné ingredience

(od ukončeného 6. měsíce, nekojené děti od ukončeného 4. měsíce) Suroviny: 3 růžičky brokolice, 1 malá brambora, kousek mrkve, 200 ml kojenecké vody, 1 lžička rostlinného oleje, špetka mletého kmínu

Postup přípravy

Postup: Oloupanou bramboru nakrájejte na malé kousky, růžičky brokolice pořádně umyjte pod tekoucí vodou, mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Zeleninu vařte pod pokličkou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
super na vánoční besídku

super na vánoční besídku

Potřebné ingredience

lžička ,čokoláda,zdobení

Postup přípravy

koupíme si plastové lžičky rozpustíme čokoládu osvěčila se mi ledová a naliju do lžiček pak už jen ozdobím a třeba zabalím do celofánu s mašličkou ,,,velký úspěch ve školce a na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablkovy strudel-krokodil

Jablkovy strudel-krokodil

Potřebné ingredience

listkove cesto,3 jablka,struhanka,hrozienka,skorica,hnedy cukor,maslo,ale nemusi byt,rozslahane vajicko na potretie

Postup přípravy

pridavam foto postup

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí jogurt, který nám chutná jako KOSTÍCI

Domácí jogurt, který nám chutná jako KOSTÍCI

Potřebné ingredience

1 litr plnotučného mléka, 1 salko - slazené, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky sušeného mléka, 2 jogurty activia neslazené nebo jaké koliv jiný bílý jogurt s živou kulturou

Postup přípravy

Mléko zahříváme v hrnci cca na 80°C - aby se nevařilo (já to odhaduji od oka), než dosáhneme požadované teploty, tak přilijeme salko, vanilkový cukr a sušené mléko (to si…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÝ JABLÍČKOVÝ DORTÍK-NEPEČENÝ

DĚTSKÝ JABLÍČKOVÝ DORTÍK-NEPEČENÝ

Potřebné ingredience

750 g očištěných jablek 600 ml vody 200 g krupicového cukru 20 g vanilkového cukru 2 lžičky mleté skořice 2 hřebíčky, čerstvě natlučené 2 citróny (kůra z jednoho, šťáva ze dvou) 220 g dětských piškotů 2 vanilkové pudinky 80 g sušených brusinek nebo rybízu čerstvého či mraženého 200 g zakysaná smetana

Postup přípravy

Dno velké dortové formy vyložíme piškoty. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a povaříme je cca 10 minut se 400 ml vody, cukrem, skořicí, tlučeným hřebíčkem, citrónovou kůrou i…

Zobrazit více...

Kategorie