Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Červený sumeček (Pangasius) bez kostí pro děti

Červený sumeček (Pangasius) bez kostí pro děti

Potřebné ingredience

1 střední cibule, 1 citron, kousek másla nebo 1 PL carotino cooking oil, 1 plechovka loupaných rajčat Valfrutta, 1 červený paprikový lusk (kapie), 1 čajová lžička Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM, 2-3 zmražené filety sumečka (Pangasius), koření na ryby, těstoviny jako příloha

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na jemné kostičky a necháme na másle nebo oleji zesklovatět.

2. Přidáme nakrájená loupaná rajčata z plechovky, nakrájenou červenou papriku a 1 čajovou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ostružinový koktejl pro batole :-)

Ostružinový koktejl pro batole :-)

Potřebné ingredience

150 ml mléka (např. Sunar - my dali čokoládový :-) ), 4 lžíce rozdrcených piškotů, 8 ostružin a 1 lžíce medu.

Postup přípravy

Vše dohromady rozmixujeme a můžeme podávat. My ještě scedili a zbavili se tak peciček. Výborný nápoj pro malé neposedy :-)

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýžový nákyp od 6. měsíce

Rýžový nákyp od 6. měsíce

Potřebné ingredience

1 oloupané jablko, 1 hruška, 1 meruňka, 2 lžíce rýže nebo nemléčné rýžové kaše, 50 ml mateřského nebo jiného H.A. mléka.

Postup přípravy

Rýži uvaříme ve vodě, přidáme pokrájené ovoce a dusíme. Nakonec vše rozmixujeme a přidáme mléko.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí rizoto pro nejmenší

Kuřecí rizoto pro nejmenší

Potřebné ingredience

40 g kuřecího masa, 3 lžíce rýže, 1 mrkev, 1 lžíce hrášku, 1 lžíce cukrové kukuřice, 1 lžička oleje

Postup přípravy

Maso s rýží chvilku předvaříme a přidáme zbylou zeleninu, nakonec rozmixujeme a přidáme olej.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Telecí se špenátem

Telecí se špenátem

Potřebné ingredience

40 g telecího masa, 10 spařených listů čerstvého špenátu, 1 střední brambor, 1 vařený slepičí žloutek ( nemusí být ), 1 lžička oleje

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky a dáme vařit do kojenecké vody. Listy špenátu opereme a přelijeme vroucí vodou, nasekáme. K předvařenému masu přidáme špenát, brambor a dovaříme.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jemná zelenina s jablkem

Jemná zelenina s jablkem

Potřebné ingredience

1 střední mrkev, 1 brambor, 1 jablko, 1 lžička rostlinného oleje.

Postup přípravy

Brambor a mrkev nakrájíme na kousky, dáme vařit do kojenecké vody, ke konci varu necháme povařit oloupané a pokrájené jablko. Rozmixujeme a přidáme olej.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brokolice s bramborem

Brokolice s bramborem

Potřebné ingredience

3 - 4 růžičky brokolice, 1 středně veliký brambor, 1 vařený vaječný žloutek, 200 ml vody, 1 lžička rostlinného oleje

Postup přípravy

Brokolici opereme a přivedeme k varu, vodu slijeme. Pak přidáme na kostičky nakrájený brambor s vodou. Dovaříme doměkka, přidáme žloutek a vše rozmixujeme do hladkého pyré,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvovo bramborové pyré

Mrkvovo bramborové pyré

Potřebné ingredience

1 středně velký brambor bez oček a zelených míst 1 středně velká mrkev nebo karotka 200 ml vody vhodné pro kojence 1 lžička oleje

Postup přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme na hrubší kostky, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zalijeme vodou. Povaříme doměkka. Pak vše rozmixujeme včetně zbylé vody a na závěr přidáme do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
detska treska ze Svedske skolky

detska treska ze Svedske skolky

Potřebné ingredience

rybi filety bez kosti,olivovy olej,citron,sul,cerstva petrzelka,kopr,jarni cibulka,mrkev,kysana smetana,strouhany tvrdy syr.

Postup přípravy

Filety omyjeme,pokapeme citronem a osolime.Na panvicce si osmahneme cibulku na oliv.oleji,pridame nastrouhanou mrkev a kratce podusime.V misce si pripravime smes z kysane smetany…

Zobrazit více...

Kategorie