Jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
2,5 kg oloupaných a rozkrájených jablek, 0,5 l vody, a na 1/4 l vody 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 30 dkg cukru
Postup přípravy
2,5 kg jablek a 0,5 l vody vařit 1/4 hodiny a pak vychladnout
přidat na 1/4 l vody 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 30 dkg cukru - uvařit kaši a pak nechat vychladnout
Kedlubnová polévka
Potřebné ingredience
2 kedlubny, 2 lžíce másla, 1 lžíce hl. mouky, 1,5 kostky masoxu nebo jiného vývaru, 1 petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky, v hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny podusíme.Zaprášíme mouku,zamícháme,aby se utvořila jíška a zalijeme studenou vodou.Přidáme masox nebo vývar a…
Sýrová polévka
Potřebné ingredience
1 litr vody, 2 suké rohlíky nebo housky, 4 trojůhelničky taveného sýra, kostka masového bujonu nebo jiného vývaru, čerstvé bylinky dle vlastní chuti např. pažitka, petrželová natˇ, natˇ z mladé cibulky
Postup přípravy
Do hrnce na polívku dáme vařit mírně osolenou vodu.Než začne voda vařit nakrájíme si dva rohlíky nebo housky na drobné kostičky.Pečivo vysypeme do vroucí vody.Přidámekostku bujonu…
Dětská přesnídávka
Potřebné ingredience
5 kg oloupaných a rozkrájených jablek,2 1/2l vody, 3 balíčky vanilkového pudinku,50 dkg cukru
Postup přípravy
Jablka rozvaříme ve vodě,scedíme šťávu a necháme ji vychladnout,do studené přidáme pudinkový prášek i cukr a povaříme,přidáme jablka a rozmixujeme.Přesnídávku plníme do skleniček…
Jáhlová kaše
Potřebné ingredience
1 sklenička (1dl) jáhel, 3 skleničky vody, 4 větší jablka, med nebo přírodní cukr, skořice
Postup přípravy
Spařené jáhly rozvaříme. Z jablek uvaříme jablečný kompot: Jablka oloupeme, nakrájíme, zalejeme ě hrnky vody, přidáme špetku skořice a trochu medu nebo cukru. Vše necháme trochu…
Červený sumeček (Pangasius) bez kostí pro děti
Potřebné ingredience
1 střední cibule, 1 citron, kousek másla nebo 1 PL carotino cooking oil, 1 plechovka loupaných rajčat Valfrutta, 1 červený paprikový lusk (kapie), 1 čajová lžička Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM, 2-3 zmražené filety sumečka (Pangasius), koření na ryby, těstoviny jako příloha
Postup přípravy
1. Nakrájíme cibuli na jemné kostičky a necháme na másle nebo oleji zesklovatět.
2. Přidáme nakrájená loupaná rajčata z plechovky, nakrájenou červenou papriku a 1 čajovou…
Ostružinový koktejl pro batole :-)
Potřebné ingredience
150 ml mléka (např. Sunar - my dali čokoládový :-) ), 4 lžíce rozdrcených piškotů, 8 ostružin a 1 lžíce medu.
Postup přípravy
Vše dohromady rozmixujeme a můžeme podávat. My ještě scedili a zbavili se tak peciček. Výborný nápoj pro malé neposedy :-)
Rýžový nákyp od 6. měsíce
Potřebné ingredience
1 oloupané jablko, 1 hruška, 1 meruňka, 2 lžíce rýže nebo nemléčné rýžové kaše, 50 ml mateřského nebo jiného H.A. mléka.
Postup přípravy
Rýži uvaříme ve vodě, přidáme pokrájené ovoce a dusíme. Nakonec vše rozmixujeme a přidáme mléko.
Kuřecí rizoto pro nejmenší
Potřebné ingredience
40 g kuřecího masa, 3 lžíce rýže, 1 mrkev, 1 lžíce hrášku, 1 lžíce cukrové kukuřice, 1 lžička oleje
Postup přípravy
Maso s rýží chvilku předvaříme a přidáme zbylou zeleninu, nakonec rozmixujeme a přidáme olej.
Telecí se špenátem
Potřebné ingredience
40 g telecího masa, 10 spařených listů čerstvého špenátu, 1 střední brambor, 1 vařený slepičí žloutek ( nemusí být ), 1 lžička oleje
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky a dáme vařit do kojenecké vody. Listy špenátu opereme a přelijeme vroucí vodou, nasekáme. K předvařenému masu přidáme špenát, brambor a dovaříme.…