Vlašák
Potřebné ingredience
Vařené brambory 0,5 kg - studené nastrouhat na větším struhadle, salám šunkový ( může být i jiný podobný) 0,5 kg - nastrouhat na větším struhadle, vařená mrkev 1 ks - nastrouhat na menším struhadle, sterilizovaný hrášek 1 malá plechovka, kyselá okurka 1 větší - nastrouhat na menším struhadle, hořčice plnotučná 2 PL, majonéza dle potřeby, sůl, pepř, cukr moučka, cit. šťáva
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady a dochutíme.
Vlašák je výborný na chlebíčky, ale i jen tak s rohlíkem.
Domácí majonéza
Potřebné ingredience
1 celé vajíčko ,2 dcl oleje ,půl KL soli, 1 KL cukru, 1KL cit. šťávy (nebo ocet)
Postup přípravy
Do nádoby dáme vajíčko, sůl, cukr, cit.šťávu a přilijeme olej. Ponorný mixer ponoříme až na dno, dáme na nejvyšší rychlost a mixujeme. Ponorný mixer pomalinku posouváme nahoru. Po…