Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Osvěžující okurkový salátek

Osvěžující okurkový salátek

Potřebné ingredience

* Okurku salátovku či hadovku dle počtu strávníků* Sůl* Mletý pepř - pro děti bez pepře* Kysanou smetanu

Postup přípravy

Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme a opepříme jak kdo má rád.
Promícháme se zakysanou smetanou a dáme vychladit.
Nandáme do mističek a můžeme podávat…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Sýrový salát s pomerančem, vejcem a šunkou

Sýrový salát s pomerančem, vejcem a šunkou

Potřebné ingredience

300g uzeného sýra (eidamu nebo moravského bochníku), 1 pomeranč, 2 natvrdo vařená vejce, 100g šunky, sůl, citrónová šťáva.

Postup přípravy

Sýr a šunku nakrájíme na nudličky , stejně tak i očištěný pomeranč. Přidáme oloupaná, nahrubo nakrájená vejce. Směs promícháme jen se solí a citrónovou šťávou. Takto připraveným…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelí na maďarský způsob

Zelí na maďarský způsob

Potřebné ingredience

25 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
1 rajčatový protlak (70 g)
750 g kyselého zelí
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky sušeného tymiánu
250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy

Cibuly nahrubo nakrájet a zpěnit na másle. Přidat mletou papriku a rajčatový protlak a nechat na mírném ohni asi 2 minuty povařit.

Odkapané zelí, římský kmín a tymián…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Moje kysané zelí 2

Moje kysané zelí 2

Potřebné ingredience

slanina 60 g sůl vývar cibule 1/2 ks kmín mouka hladká 20 g zelí kysané 500 g

Postup přípravy

Kysané zelí zalijeme trochou vývaru nebo vody, přidáme kmín a uvaříme téměř do měkka. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zpěníme ji,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vodouchův povánoční nářez

Vodouchův povánoční nářez

Potřebné ingredience

pepř mletý bílý
maso pečené 500 g
česnek 1 porce
sůl
brambory 500 g
cibule 2 ks
sádlo 100 g
smetana kysaná 1 kelímek
sýr strouhaný
víno bílé 0,2 l
zelí kysané 1 kg
paprika mletá 50 g

Postup přípravy

Kysané zelí proložené bramborami a masem bude lahodit vašim ústům a rozmlsaným žaludkům.

Maso (libovolné zbytky mas, co máte doma nebo uzeninu) nakrájíme na nudličky a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kysané zelí

Kysané zelí

Potřebné ingredience

sůl
jablko 1 ks
mrkev 1 ks
jalovec
pepř celý
nové koření
hlávkové zelí 500 g

Postup přípravy

Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na hrubším…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Potřebné ingredience

cukr
olej
sůl
cibule
majonéza 1 kelímek
pepř
plnotučná hořčice
uvařená vejce 3 ks
kysané zelí 500 g
měkký salám 250 g

Postup přípravy

Bílé kysané zelí jemně pokrájíme. Přidáme špetku cukru, oleje a nakrájenou cibuli. Vše nakrájíme a necháme chvíli odležet.

Nakrájíme na kostičky salám a vejce. Přidáme je…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Potřebné ingredience

olej 3 lžíce
cibule 1 ks
brambora 1 ks
sterilované červené zelí 1 balíček


podle chuti:
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy

Větší cibuli nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Bramboru oloupeme,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Moje zelíčko

Moje zelíčko

Potřebné ingredience

*3 větší cibule, * 10 dkg slaniny, * 2 lžíce sádla, * kysané zelí, * hladká mouka, * cukr dle chuti, * ocet dle chuti, * voda

Postup přípravy

Na sádle osmažím cibuli do zlatova, přidám pokrájenou slaninu na malé kostičky, po jemném osmažení přidám kysané zelí, podliji torškou vody a dusím do měkka.
Když je zelí měkké…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Minutkové kysané zelí

Minutkové kysané zelí

Potřebné ingredience

*olej 3 lžíce ,
*jablko 3 ks ,
*kysané zelí 750 g ,

podle chuti:
*drcený kmín

podle potřeby:
*voda

Postup přípravy

Kysané zelí trošku vymačkáme a pokrájíme, aby nebyly nudličky příliš dlouhé. Jablka rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v…

Zobrazit více...

Kategorie